Vierde zittingsperiode Rli op 1 augustus 2024 officieel van start

01 AUG 2024 13:51 | Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur

Maak kennis met de raadsleden en de junior-raadsleden

1 augustus 2024

De vierde zittingsperiode (2024-2028) van de Rli is met ingang van 1 augustus 2024 officieel gestart. De heer Jan Jacob van Dijk is benoemd tot voorzitter van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) en de volgende personen zijn benoemd tot leden van de raad.

- dr. J.J. (Jan Jacob) van Dijk (voorzitter)

- drs. J.A. (Jeanet) van Antwerpen

- mr. R.M. (Renée) Bergkamp

- prof. dr. ir. J. (Joks) Janssen

- J. (Jantine) Kriens

- drs. K.J. (Krijn) Poppe

- ir. C.M. (Karin) Sluis

- prof. dr. E.T. (Erik) Verhoef

- prof. dr. ir. L. (Leentje) Volker

- em. prof. dr. A.N. (André) van der Zande

- drs. J.H.L.H. (Jeroen) Niemans (EcO)

- prof. dr. mr. H.D. (Hanna) Tolsma (EcO)

De raad bestaat uit twaalf leden, inclusief de voorzitter en twee leden van de Evaluatiecommissie Omgevingswet (EcO). De leden zijn voor vier jaar benoemd bij Koninklijk Besluit op basis van hun brede maatschappelijke kennis en ervaring. Ze komen uit de kring van het openbaar bestuur, het bedrijfsleven en de wetenschap.

De raad heeft na een brede wervingsronde drie zeer getalenteerde junior-raadsleden aangesteld. Hiermee wil de raad de kennis en ervaring van jongere generaties laten doorklinken in zijn werk. De junior-raadsleden nemen deel aan alle werkzaamheden van de raad. De junior-raadsleden zijn:

- T.B.J.M (Tim) van Dijke MSc MA

- ir. E.J.S. (Eva) van Genuchten

- bc. M.J.H. (Marnix) Kluiters

Lees hier meer over de nieuwe samenstelling van de Rli

Noot voor de redactie Voor informatie kunt u contact opnemen met Anneke Verschoor, communicatieadviseur, anneke.verschoor@rli.nl 06 1535 9540 of met het stafbureau van de Rli: info@rli.nl 06 2180 0302. Over de Rli De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is een onafhankelijke adviesraad voor regering en parlement. De raad adviseert gevraagd en ongevraagd over hoofdlijnen van beleid op het gebied van duurzame ontwikkeling van de leefomgeving en infrastructuur. De raad behandelt met name strategische maatschappelijke vraagstukken van ruimtelijke inrichting en economie, wonen, milieu, voedsel en grondstoffen, natuur, landbouw, mobiliteit en veiligheid. Voorzitter is dr. J.J. (Jan Jacob) van Dijk www.rli.nl

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid