Kans op buien bij start Olympische Spelen

23 JUL 2024 07:35 | Weeronline

Na het EK staat nu het volgende sportevenement op het programma: de Olympische Spelen in Parijs. Het weerbeeld is licht wisselvallig, maar de temperatuur is aangenaam met 25 tot 27 graden in het openingsweekend. Daarna stijgt de temperatuur zelfs nog wat verder, maar de kans op een regen- of onweersbui blijft aanwezig.

De zomer verloopt tot nu toe in grote delen van West-Europa wisselvallig en hitte blijft slechts aanwezig in de zuidelijke regio’s van Europa, zoals Spanje, Italië en de Balkan. Parijs ligt vaak op het grensvlak met af en toe een reeks zomerse tot tropische dagen met zon, maar ook genoeg dagen met koeler en wisselvalliger weer. Toch lijkt dat laatste weerbeeld tijdens de Olympische Spelen steeds minder kans van slagen te hebben.

Vaak zomers warm

Vrijdagavond wordt het olympisch vuur ontstoken en op dat moment is de temperatuur met een graad of 25 rondom de Eiffeltoren erg aangenaam. Er is wel kans op een enkele bui, maar het grootste deel van de ceremonie zal overwegend droog verlopen.

Het openingsweekend verloopt licht wisselvallig. Vaak start de dag nog droog met ruimte voor de zon, maar zeker later op de dag stijgt de kans op een regen- of onweersbui. Toch staan verregende dagen niet op het programma. Met maxima van 25 tot 27 graden op zowel zaterdag als zondag is het prima toeven.

In de nieuwe week komt vanuit het zuiden nog warmere lucht binnen, waardoor de temperatuur naar tropische waarden van 30 graden kan stijgen. De zon heeft daarbij flink wat ruimte om te schijnen, maar een enkele regen- of onweersbui blijft wel mogelijk, zeker later in de middag. Met zonkracht 6 of 7 kan je wel snel verbranden, dus voor de supporters is het verstandig goed zonnebrand te smeren.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/23-7-2024-met-dit-weer-beginnen-de-Olympische-Spelen

Meer binnen de rubriek Sport