'Festivalweer: dit wordt het weer tijdens Zwarte Cross en Tomorrowland'

16 JUL 2024 13:29 | Weeronline

Donderdag tot en met zondag staan de Zwarte Cross en Tomorrowland op het programma. Donderdag en vrijdag verlopen droog en vrij zonnig. Zaterdag overdag blijft het waarschijnlijk droog. Vanaf het einde van de middag neemt de kans op buien toe. Zondag wordt de minste dag van het festivalweekend met van tijd tot tijd buien. Donderdag, vrijdag en zaterdag wordt het zomers warm met maxima van 27 tot 29 graden in de Achterhoek. Zondag wordt het 24 graden.

Prima start zwarte cross

De Zwarte Cross is een van de grootste muziekfestivals van Nederland en de grootste motorcross ter wereld. Er komen jaarlijks ruim 200.000 bezoekers op af. Donderdag is de openingsdag en dan staat er droog zomerweer op de planning. In de middag stijgt de temperatuur naar 27 graden en wordt het vrij zonnig. Vrijdag kunnen bezoekers evengoed rekenen op droog zomerweer. Dan schijnt de zon flink en wordt het 29 graden. In de nacht liggen de minima tussen 14 en 16 graden.

Zonbescherming

De zon schijnt met zonkracht 6, wat betekent dat een onbeschermde huid binnen 15 tot 25 minuten kan verbranden. Regelmatig insmeren en af en toe de schaduw opzoeken is dus aan te raden. Daarnaast is het met temperaturen tussen 27 en 29 graden erg warm, dus voldoende water drinken is belangrijk.

In het weekend toenemende kans op buien

Dit weekend gaan we geleidelijk over van droog en zomers warm weer naar een iets koeler weertype met meer buien. Zaterdag verloopt grotendeels droog, maar eind van de dag neemt de kans op enkele buien toe. Toch stijgt de temperatuur overdag naar 29 graden. Let dus ook zaterdag op de zonkracht. Zondag is de kans op buien groter en wordt het met 24 graden minder warm dan de dagen ervoor.

Tomorrowland start droog

Tomorrowland is een grootschalig dance-festival dat jaarlijks wordt gehouden in het Belgische Boom nabij Antwerpen. Ook hier verlopen de donderdag en vrijdag droog, waarbij op vrijdag de zon vaker schijnt dan op donderdag. De middagtemperatuur ligt tussen 26 en 29 graden. In de nacht is het met 13 tot 15 graden echt wel een stuk koeler.

Het weekend start droog met zon en temperaturen richting 30 graden, maar zaterdagavond en in de nacht naar zondag stijgt de kans op regen- en onweersbuien. Zondag wordt het vervolgens minder warm, met maxima die tussen 21 en 23 graden uitkomen. Ook is het wisselvallig met van tijd tot tijd buien.

Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/16-7-2024-festivalweer-zwarte-cross-tomorrowland

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws