Grand-Prix Hongarije: heet en droog, kwalificatie mogelijk een bui

20 JUL 2024 12:48 | Weeronline

De temperatuur ligt hoog tijdens de GP van Hongarije: maxima liggen dit weekend rond 30 graden of zelfs nog hoger. Ook de temperatuur van het asfalt loopt hierbij flink op. Tijdens de race lijkt het vooralsnog droog te blijven, maar tijdens de kwalificatie kan er een stevige bui vallen.

Mogelijk stevige buien tijdens kwalificatie

De eerste twee vrije trainingen verliepen droog, maar tijdens de kwalificatie zou er nog wel eens een stevige bui kunnen vallen. Ten zuiden van de hoofdstad hangt een gebied met stevige regen- en onweersbuien welke zich op dit moment richting het noorden beweegt. Ondanks de buien is het wel flink heet met temperaturen van 27 tot 30 graden, dus tijdens droge periodes droogt het asfalt snel op. Kortom: snel veranderende omstandigheden, wat een interessante kwalificatie kan opleveren.

Race hoogstwaarschijnlijk droog, wel flink heet

De buien trekken ook in de nacht naar zondag nog over de stad, maar zondag overdag lijkt droog te gaan verlopen. Wel loopt de temperatuur flink op: maxima liggen rond zo’n 30 graden. Toeschouwers van de race moeten er dus rekening mee houden dat het op de tribunes ook flink warm zal zijn. Ook de zonkracht is op dit moment nog erg sterk: bij UV-index 7 verbrandt een onbeschermde huid al in 10 tot 20 minuten.

De tropische temperaturen zorgen ook nog eens voor ontzettend heet asfalt. Tijdens de eerste vrije training liep asfalttemperatuur namelijk al op tot richting de 60 graden.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/20-7-2024-f1-gp-race-hongarije-boedapest

Meer binnen de rubriek Sport