Tv

'Volgende week gevoelig kouder, maar dat hoort bij de tijd van het jaar'

25 MRT 2022 09:46 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Rico Schröder, Weeronline, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Volgende week mogelijk gevoelig kouder, maar nog niks zeker | ANP

In het weekend is het nog aangenaam en vrij zonnig lenteweer met temperaturen van 12 graden in het noorden en 18 in het zuiden. Na het weekend zet de temperatuur een daling in. De zon heeft meer concurrentie van wolkenvelden en mogelijk kunnen boven de Noordzee ook enkele buien tot ontwikkeling komen. Met de noordenwind zakken deze buien vervolgens af richting ons land. Door de koude lucht uit het noorden van Europa gaan deze buien later in de week mogelijk gepaard met wat hagel of een vlok natte sneeuw.

Tijdens zo’n winterse bui koelt het tijdelijk even flink af. Droge en zonnige perioden leveren vanaf woensdag middagtemperaturen op tussen 8 graden op de Waddeneilanden en 10 graden in de rest van het land. De nachten verlopen met regionaal lichte vorst. Voor het gevoel zal het een stuk kouder zijn, maar eigenlijk is dit weertype heel normaal voor deze periode van het jaar.

Maart roert zijn staart

De weerspreuk doet zijn naam volgende week eer aan. Het weer tijdens prille begin van het voorjaar is nog erg gevoelig voor veranderingen van de windrichting. Een wind uit het zuiden brengt mooie lentedagen met zich mee, maar een omslag naar een noordenwind levert binnen een paar dagen ineens een guur weertype op! Deze wisselingen zijn typisch voor het weer tijdens de lente.

Rico Schröder, meteoroloog, Weeronline

Meer binnen de rubriek Tv