MVO Nederland benoemt Ankie van Wersch tot directeur-bestuurder

07 JUN 2024 17:00 | MVO Nederland

Ankie van Wersch (47) is de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland. Ze volgt daarmee per 1 juli 2024 Maria van der Heijden op, die sinds 2016 aan het roer stond. Van Wersch maakt de overstap van Enviu, een internationale organisatie die zich richt op het lanceren, ontwikkelen en schalen van duurzame startups. Hier was ze sinds 2016 CEO.

Van Wersch studeerde International Business aan de Maastricht University. Daarna werkte ze in management- en consultantrollen bij onder meer Procter & Gamble en IG&H Consulting. In 2006 richtte Van Wersch de Tika Foundation op, die kinderen helpt in Nepal.

“Ik geloof net als MVO Nederland in een duurzame, nieuwe economie, en heb de afgelopen jaren mooie voorbeelden ervan mogen bouwen bij Enviu. MVO Nederland is echter bij uitstek de organisatie die het hele ecosysteem verder kan brengen”, zegt Van Wersch. “Ik ben dan ook vereerd dat ik leiding mag geven aan deze prachtige organisatie en kijk ernaar uit om samen met het team en gewaardeerde partners de nieuwe economie vorm te geven.”

“Met Ankie van Wersch heeft MVO Nederland een waardige opvolger voor Maria van der Heijden gevonden. Ankies passie voor duurzaam ondernemen is onmisbaar om te werken aan de missie van MVO Nederland en haar ervaring is cruciaal om de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van de organisatie”, zegt Peter Blom, voorzitter van de Raad van Toezicht van MVO Nederland.

Van Wersch stelde zich voor op 7 juni 2024 op Dag voor DoenDenkers, het grootste duurzaamheidsfestival, dat MVO Nederland jaarlijks organiseert voor het partnernetwerk.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid