SOS Kinderdorpen zoekt gezinshuisouders in Den Haag

23 SEP 2019 14:06 | SOS Kinderdorpen

Op donderdag 3 oktober organiseert SOS Kinderdorpen samen met partner Gezinshuis.com een informatieavond in wijkcentrum Bouwlust in Den Haag over het jeugdhulpprogramma Simba Familiehuizen. De informatieavond start om 19.00 en is voor zorgprofessionals die interesse hebben in het nieuwe programma en/of een Simba Familiehuis willen starten.

Simba Familiehuizen is een aanvullend jeugdhulpprogramma waarin familieversterking centraal staat. Dit betekent onder andere dat het netwerk van het gezin meewerkt aan herstel en als dat kan veilige terugkeer naar de ouder(s). Het gaat om een gezinswoonvorm waarin broertjes en zusjes van 0 tot 18 jaar samen worden opgevangen.

Een Simba Familiehuis biedt opvang op het moment dat de kinderen een veilige plek nodig hebben. In de gezinnen die geholpen worden, zijn ernstige zorgen en problemen waardoor de veiligheid en de ontwikkeling van kinderen in het geding is. Tijdens de plaatsing in het Simba Familiehuis wordt samen met de ouders en de kinderen gewerkt aan herstel en behoud van de familiebanden.

In een Simba Familiehuis bieden de gezinshuisouders de kinderen een stabiele en vertrouwde omgeving en coördineren het alledaagse leven en de verzorging. Tijdens het verblijf in het Simba Familiehuis wordt de verbinding met de eigen omgeving van de kinderen zoveel mogelijk in stand gehouden. Zo gaan de kinderen bij voorkeur naar hun eigen school en (sport)clubs en blijven contact houden met ouders, familie en vrienden.

In Den Haag is er een grote behoefte aan gezinshuizen om kinderen en gezinnen met problemen te ondersteunen. SOS Kinderdorpen is op zoek naar zorgprofessionals die een gezinshuis willen starten in de regio Den Haag. Het is ook mogelijk om een Simba Familiehuis te beginnen vanuit een al bestaand, eigen (gezins)huis. Ben je geïnteresseerd om de informatieavond in het wijkcentrum Bouwlust op donderdagavond 3 oktober bij te wonen, meld je dan aan via de website simbafamiliehuizen.nl

Simba Familiehuizen is een initiatief van SOS Kinderdorpen in samenwerking met Stichting Jeugddorp de Glind, Gezinshuis.com en met financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. SOS Kinderdorpen zet zich al 70 jaar in voor kinderen zonder ouders of een veilig thuis. De internationale kinderontwikkelingsorganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen.

Noot voor de redactie:

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over Simba Familiehuizen, ga dan naar de website simbafamiliehuizen.nl  Of neem contact op met Georgien Hakkert, projectleider van het Simba Familiehuizenprogramma, SOS Kinderdorpen. E-mail georgien@soskinderdorpen.nl Mobiel: 06-15345906

Datum: 3 oktober 2019

Tijdstip: Inloop 19.00

  

Noot voor de redactie: Ben je geïnteresseerd in meer informatie over Simba Familiehuizen, ga dan naar de website simbafamiliehuizen.nl Of neem contact op met Georgien Hakkert, projectleider van het Simba Familiehuizenprogramma, SOS Kinderdorpen. E-mail georgien@soskinderdorpen.nl Mobiel: 06-15345906 Datum: 3 oktober 2019 Tijdstip: Inloop 19.00

Meer binnen deze rubriek