Muzikaal eerbetoon aan legendarische Chazzan (Voorzanger) Hans Bloemendal

13 SEP 2023 12:03 | Maestro Orkestprodukties /Internationaal Joods Muziekfestival

Hans Bloemendal

Amsterdam, 13 september 2023

Op 22 oktober a.s. vindt in de net gerestaureerde Raw Aron Schuster Synagoge (ook wel: Obrechtsynagoge) een muzikaal eerbetoon plaats ter gelegenheid van het 100e geboortejaar van de legendarische chazzan (voorzanger) Hans Bloemendal. Bloemendal was onder meer ruim zestig jaar voorzanger van de Joodse Gemeente Amsterdam en geniet een wereldwijde bekendheid. Zo is hij de eerste en enige Nederlandse voorzanger die een platencontract tekende waardoor hij een schat aan lp’s en cd’s heeft kunnen nalaten.

Tijdens dit concert zullen onder meer de Amerikaanse chazzan Chaim Dovid Berson, de jonge Nederlandse chazzan Sacha van Ravenswade en de Deense hoboïst Henrik Goldschmidt hun opwachting maken.

   

Chaim Dovid Berson

Sacha van Ravenswade

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Bob Zimmerman een groot aantal arrangementen vervaardigd, waarbij hij ook composities van Bloemendal in een nieuw jasje heeft gestoken. Het Maestro Jules Orkest en het Amsterdams Synagogaal Koor (dirigent: Ilia Belianko) staan onder leiding van dirigent Jules van Hessen.

Het eerbetoon voor Hans Bloemendal wordt opgenomen door de Joodse Programmering van de EO voor uitzending later dit jaar.

Kaarten via deze link.

Jules van Hessen foto: Julie Blik Henrik Goldschmidt

 

Organisatie: Internationaal Joods Muziekfestival/Maestro Orkestproducties Voor nadere informatie/interviews: Namens IJMF/MOP: Ydeleine Berntsen 0629260456 management@maestrojules.com Sacha van Ravenswade 06-23266325 site evenement: https://nihs.nl/activiteiten/101/muzikaal-eerbetoon-aan-chazzan-hans-bloemendal-1923-2015-/

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur