VBO en Vastgoedpro als één organisatie verder

01 MRT 2024 11:14 | VBO

VBO en Vastgoedpro hebben een convenant ondertekend waarin is vastgelegd dat zij voornemens zijn als één nieuwe en brede organisatie verder te gaan. Zo ontstaat er ruimte om aangrenzende beroepsgroepen te laten aansluiten, een meer integrale aanpak te realiseren binnen de vastgoedketen en een solide basis te leggen voor gezamenlijke groei.

Dankzij het samengaan van de beroeps- en brancheverenigingen ontstaat er tevens verhoogde slagkracht, uitgebreidere kennis en meer data over de beroepen én een groter netwerk van professionals. Hierdoor kan de nieuw te vormen organisatie nog beter de belangen behartigen van de leden. Bij akkoord van die leden streven VBO en Vastgoedpro ernaar om in de zomer van 2025 officieel te starten onder een nader te bepalen nieuwe naam.

Voordelen door schaalgrootte

Beide bestuursvoorzitters zijn optimistisch over de toekomstige voordelen van de nieuwe brancheorganisatie. “De wereld van vastgoed en makelaardij wordt steeds veeleisender en complexer. Belangenbehartiging bij de wetgever, kwaliteitseisen van onze klanten en het belang van onder andere datasturing vragen steeds meer investeringen. Kortom: schaalgrootte gaat VBO en Vastgoedpro enorm helpen om de leden in alles maximaal te ondersteunen en faciliteren”, aldus Harry Bruijniks (VBO). “Samen hebben we een grotere impact op vernieuwing in de vastgoedmarkt”, vult Truus de Smit van Vastgoedpro aan.

Over Vastgoedpro

Vastgoedpro heeft circa 700 aangesloten vastgoedprofessionals en bestaat sinds 2009. De beroepsvereniging is ontstaan uit een fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) en Register van Vastgoed Taxateurs (RVT). Ondanks zijn relatief jonge bestaan kan Vastgoedpro bouwen op jaren ervaring vanuit die laatstgenoemde organisaties. De LMV is opgericht in december 1987 en het RVT stamt uit oktober 1998.

Over VBO

VBO zag het levenslicht in 1985 en begon als Stichting Belangenbehartiging Bemiddelaars Onroerend Goed (SBBO). Een jaar later werd de stichting omgezet naar Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) en in 2009 volgde een nieuwe naamswijziging met VBO Makelaar. Sinds een paar jaar opereert de branchevereniging onder de naam VBO, dat inmiddels zo’n 1.400 leden heeft bestaande uit makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed