Al 9 jaar gaat de Kliniek voor Snurken en Apneu opzoek naar de luidste snurker van Nederland. Vooral om het snurkprobleem meer bespreekbaar te maken en uit de taboesfeer te halen.
De zoektocht naar de luidste snurker is enerzijds ludiek, anderzijds is snurken een omvangrijk maatschappelijk probleem en rust er nog steeds een groot taboe rond dit probleem. Nederland telt zo’n 4 miljoen chronisch snurkers. Tevens is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat 60% van alle snurkers man is en 40% vrouw.
De Kliniek voor Snurken en Apneu gaat ieder jaar opzoek naar de luidste snurker om de snurkproblematiek onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken bij zowel snurker als eventuele (bed) partner.
De Kliniek voor Snurken en Apneu roept snurkers of partners van snurkers op hun snurkgeluid (MP3) of filmpje op te sturen naar: info@snurken.org
De ‘’winnaar’’ van de snurkwedstrijd krijgt een speciaal op maat gemaakte snurkbeugel om het onaangename snurkprobleem op te lossen.
De grootste snurker van 2016 was een man, Michel Goené, met een gemeten ‘’snurkpiek’’ van maar liefst 87dB, was hij de absolute winnaar. De recordhouder is ook een man, met een gemeten snurkpiek van 90dB in 2009. Ter vergelijking, een drilboor op 1 meter afstand produceert 100dB. In de afgelopen 9 jaar is de ‘’snurkwedstijd’’ 2 maal gewonnen door een vrouw, 7 maal door een man.
Oproep: Stuur een geluidsopname (MP3) of een filmpje van jezelf of je snurkende partner naar info@snurken.org en maak kans op een geheel gratis en speciaal op maat gemaakte snurkbeugel tegen snurken en apneu. Kijk voor de voorwaarden op: www.snurken.org
Dit is een origineel bericht van T-Products R&D
Ga naar alle berichten van deze organisatie.