Symposium ‘Samen vindingrijk in zorg en welzijn’ op 10 juni in de Cultuurkoepel Heiloo
Alkmaar – Hoe ziet de zorg eruit in 2040? En wie leidt de weg in deze razendsnelle transitie? Op dinsdag 10 juni organiseren Hogeschool Inholland en zorgorganisatie Omring het symposium ‘Samen vindingrijk in zorg en welzijn’ in de Cultuurkoepel in Heiloo. Het event staat in het teken van innovatie, samenwerking en toekomstbestendige zorg. Wat kan er eigenlijk allemaal? Hoe word je dé zorgprofessional van de toekomst?
Op bovenstaande foto: Hogeschool Inholland en Omring bundelen krachten, samen vindingrijk in zorg en welzijn
Dit kennisevent brengt onderwijs, praktijk en onderzoek samen en is bedoeld voor studenten, professionals én andere belangstellenden uit de zorg- en welzijnssector. Het belooft een middag vol talks, inspiratie, kennisdeling en ontmoeting te worden. En is voor iedereen die betrokken is bij de toekomst van zorg en welzijn.
Inspirerende sprekers en interactieve sessies
Tijdens het symposium nemen twee toonaangevende keynote speakers de bezoekers mee in de toekomst van de zorg:
Op bovenstaande foto: Nico van Meeteren
Daarnaast zijn er interactieve break-out sessies. Deelnemers kunnen zich tijdens de break-outs verdiepen in thema’s als technologie in de zorg, maatschappelijke impact en interprofessioneel samenwerken.
Praktische informatie
Datum: dinsdag 10 juni
Tijd: 13.00 – 18.00 uur
Locatie: Cultuurkoepel, Heiloo
Aanmelden: via deze link
Deze meet-up is het eerste deel van een tweeluik – een beweging die verder gaat dan één dag. Want de zorg van de toekomst begint met de keuzes van vandaag.
De tweede editie vindt plaats op donderdag 2 oktober in Schouwburg het Park in Hoorn. Die zoemt in op innovatie in zorg en welzijn, hoe doen we dat? Hoe werken we duurzaam samen in de regio? Welke rol speelt technologie in hoe we opleiden?
Samen zorgen we voor de toekomst van zorg. Tot dinsdag 10 juni in Heiloo!
Op bovenstaande foto: Medische VR-bril
Gedetailleerd programma
12.15 uur – Inloop met koffie, thee en lekkers
13.00 uur - Welkom door dagvoorzitter Bart Zwagemaker
Opening door Jolanda Buwalda (Voorzitter Raad van Bestuur Omring) & Gonneke Willemsen (Directeur Domein Gezondheid,
Sport & Welzijn, Hogeschool Inholland)
13.15 uur - Keynote door Nico van Meeteren (Health~Holland)
“Van toekomstbestendig naar toekomstbehendig – op weg naar een andere manier van werken”
13.45 uur - Paneldiscussie met experts uit onderwijs, zorg & onderzoek
14.15 uur - Break-outsessies – ronde 1 Kies jouw topic (meer info onderaan!)
15.00 uur - Pauze – tijd voor koffie, connecten & inspiratie
15.30 uur - Keynote door Sjoerd Emonts (BeBright)
“Versterken van digitaal verandervermogen – hoe digitaal ben jij eigenlijk?”
16.15 uur - Break-outsessies – ronde 2
17.00 uur - Borrel met bites – napraatmoment met goede vibes en lekkere snacks met ruimte voor netwerken
Op bovenstaande foto: Margo van Kemenade en Alice
Break outs
Wonen, leven, zorgen in de toekomst: kies de bestemming! Actieve sessie over de reis naar verschillende bestemmingen in de toekomst. Hoe komen we daar? Wat moeten we veranderen? Waar moeten we afscheid van nemen? Waar moeten we juist meer aandacht aanbesteden? Door Ybranda Koster en Rob Doms (masteropleiding Advanced Health Informatics Practice (AHIP), Hogeschool Inholland).
Ontregel de Zorg op de Juiste Manier: Hoe Zorgdomotica as a Service zorgverleners echt ontlast. Tech meets care: hoe werkt dat eigenlijk? Door Edwin Rademakers (KPN) en Chantal van Ginkel (Omring).
Zorg en welzijn via een scherm: Kan de tablet écht het verschil maken voor thuiswonende ouderen? Door Huub Purmer (lectoraat Empowerment & Professionalisering Hogeschool Inholland) en Petra Boersma (lectoraat Gezondheid en Welzijn van Kwetsbare Ouderen)
Slimmer en beter thuisrevalideren door blended werkwijze met revalidatieapps, beeldzorg en blended werken. Door Astrid Preitschopf en Aurelie Oosterlynck (Lectoraat Geriatrische Revalidatie, Hogeschool Inholland & Omring)
Wat doen we met oma? In een interactieve workshop neemt Margo van Kemenade (Lectoraat Robotica, Hogeschool Inholland) je mee door dit landschap vol ethische vragen. Zij doet dit onder andere door middel van filmfragmenten met voorbeelden van zorgrobotica.
Informatiemarkt
Boeiende informatiemarkt met kennis uit onderzoek, praktijk en onderwijs. Wat maakt bijvoorbeeld iemand mee die revalideert? Ervaar het zelf via een VR-bril! En ook met de Post hbo IZWT, het Omring Lab, KPN, Centre of Expertise Preventie in Zorg & Welzijn, Inholland Academy en de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice (AHIP).
Voor wie?
Voor iedereen met een frisse blik en passie voor gezondheid, zorg, welzijn & innovatie. Het symposium is mede mogelijk gemaakt door de Inholland masteropleiding Advanced Health Informatics Practice (AHIP). Nog niet aangemeld? Klik hier!
Dit is een origineel bericht van Hogeschool Inholland
Ga naar alle berichten van deze organisatie.