Persuitnodiging: Starters in gesprek over woningnood in Haarlem

10 NOV 2022 11:25 | Vereniging Eigen Huis

PERSUITNODIGING

HAARLEM - Een betaalbaar koophuis is in de huidige huizenmarkt voor veel starters onmogelijk, zo ook in Haarlem. Vereniging Eigen Huis komt op voor deze jonge woningzoekenden door de politiek op te roepen om betaalbare starterswoningen te bouwen en ervoor te zorgen dat zij de stem van starters horen. Dat laatste doet de vereniging in de vorm van een baksteenberaad. Starters gaan hierbij in gesprek met lokale politici, bouwers, makelaars en geldverstrekkers over de wooncrisis in hun regio. De komende maanden wordt in elke provincie een baksteenberaad georganiseerd, het volgende beraad is in Haarlem. Alle input wordt overhandigd aan woonminister Hugo de Jonge in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023.

Op donderdag 17 november aanstaande is Vereniging Eigen Huis met het baksteenberaad in Haarlem. Dit startersberaad vindt plaats in DeDAKKAS in Haarlem van 19.30 tot 21.00 uur. Onder leiding van Natasja van den Berg praten politici, starters, bewoners en andere partijen over de hoge woningnood in Haarlem en omstreken met als doel om tot mogelijke oplossingen te komen.

Vereniging Eigen Huis nodigt u van harte uit om het baksteenberaad voor koopstarters in Haarlem bij te wonen.

Starters kunnen zich voor het evenement aanmelden via: baksteenberaad@eigenhuis.nl

In actie voor starters

Vereniging Eigen Huis voert actie voor betaalbare woningen voor starters. De baksteenberaden zijn daarvan een onderdeel, waarvan de eerste editie werd afgetrapt op Lowlands. Daarna vonden edities plaats in Groningen, Eindhoven, Almere en Assen. Ook houdt Vereniging Eigen Huis een petitie waarin zij minister De Jonge oproept tot het jaarlijks bouwen van 10.000 starterswoningen voor maximaal 260.000 euro. Deze is al bijna 100.000 keer ondertekend. 

Club WOWW

Samen met Lowlands is Vereniging Eigen Huis ook het initiatief Club WOWW (Wonen om te Wonen Woningen) gestart om starters een kans te geven op een betaalbare nieuwbouwwoning. Hierbij stellen gemeenten, projectontwikkelaars en geldverstrekkers een stuk grond beschikbaar om deze woningen op te realiseren. 

Wilt u het Baksteenberaad als journalist bijwonen? Dan kunt u zich opgeven bij woordvoerder Valeska Hovener via v.hovener@eigenhuis.nl of 0640846655. Wanneer: Donderdag 17 november 2022. Waar: DeDAKKAS. Zaal: dakterras. Adres: De Witstraat 1A, te Haarlem. Tijd: Van 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot 21.00 uur. Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis helpt haar 800.000 leden bij de aankoop, verkoop, verduurzaming en betaalbaarheid van hun woning of VvE. De vereniging komt op voor de positie van starters op de woningmarkt en mensen die een eigen huis bezitten. Samen staan we sterker.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en makelaardij