'Minister Kuipers kan verschil maken door QR-code bij zwemles los te laten'

13 JAN 2022 09:25 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Shiva de Winter, Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Ouders in Apeldoorn hoeven voorlopig geen coronapas te tonen bij zwemles kind | NU 

De zwembranche staat op zijn kop na de uitspraak van de rechter. Die stelde dat de ‘activiteit’ zwemles onderwijs is. Deze uitspraak zou alle ouders weer toegang tot zwemles kunnen verschaffen. In Den Haag denken ze daar echter anders over.

Steeds meer gemeenten schaffen het coronatoegangsbewijs af. Na Hilversum, Groningen, Barendrecht en Apeldoorn komt het nu in meer gemeenten ter sprake. De Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) heeft een brief verspreid aan de raadsleden. Honderden ouders volgden. Dit leidde tot tientallen raadsvragen in meerdere gemeenten in Nederland. Een daarvan is Amsterdam.

Minister Kuipers van VWS kan het verschil maken door mee te gaan in de uitspraak van de rechter. Kuipers is als minister van VWS verplicht om zwemles voor iedereen toegankelijk te maken. Ook wanneer ouders geen coronatoegangsbewijs hebben.

Shiva de Winter is voorzitter van NSWZ

 

Meer binnen de rubriek Actualiteiten