De Bloedmooie Collectebus: online collecteren voor een einde aan tromboseleed

07 OKT 2021 14:14 | Trombosestichting Nederland

De Trombosestichting zet zich in om een einde te maken aan tromboseleed. En dat is belangrijk, want 1 op de 4 mensen overlijdt aan de directe of indirecte gevolgen van trombose, zoals een longembolie, hersen- of hartinfarct. Daarom organiseren we dit jaar voor het eerst een online collecte. Hiermee kan iedereen die dat wil op een laagdrempelige manier bijdragen aan een beter leven voor trombosepatiënten.

Veel goede doelen collecteren om geld op te halen. Met een collectebus langs de deuren, om zoveel mogelijk mensen te bereiken. De Trombosestichting is echter zo klein, dat we niet genoeg mensen hebben om een collecte te organiseren. Daar hebben we iets op gevonden. In aanloop naar 13 oktober, Wereld Trombose Dag, lanceren we namelijk onze online collectecampagne. Zo kan iedereen collecteren of een donatie doen in de online collectebus.

Iedereen kan zelf een collectebus starten op bloedmooiecollectebus.nl en de bus delen met familie, vrienden, collega’s om zo online te collecteren. Doneren in de collectebus van de Trombosestichting kan natuurlijk ook.

Alleen door meer fondsen te werven kunnen wij werken aan een toekomst zonder tromboseleed.

Over de Trombosestichting

Bij trombose raakt een bloedvat verstopt door een bloedstolsel. Dit belemmert de bloedsomloop en kan gevaarlijk zijn en leiden tot ernstige, blijvende klachten en zelfs overlijden. Snelle herkenning van trombose is daarom belangrijk zodat ernstige gevolgen voorkomen kunnen worden. De Trombosestichting Nederland stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar trombose en geeft voorlichting over risicofactoren, herkenning en behandeling.

Meer weten over trombose? Bekijk de video “Wat is trombose in 90 seconden.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yen-li Busscher, Hoofd Fondsenwerving (y.busscher@trombosestichting.nl, 06-5329 9966)

Meer binnen de rubriek Lokaal nieuws