Weekendweer: zondag beste dag van het weekend

26 JUL 2024 07:21 | Weeronline

Komend weekend is het vaak prima buitenweer en na het weekend neemt de kans op warm zomerweer snel toe. Zaterdag is het op veel plekken droog. Alleen het uiterste oosten en zuidoosten moeten rekening houden met wat regen. Daarbij wordt het een graad of 22. Zondag verloopt overal droog en ronduit zonnig bij 21 tot 24 graden. Na het weekend wordt het op uitgebreide schaal zomers warm.

Vrijdag is het licht wisselvallig met vooral in de ochtend enkele buien. In de middag is het vaak droog met soms wat zon. Bij een zwakke tot matige wind uit het westen wordt het 20 tot 24 graden.

Zaterdag mogelijk flink nat in Limburg

Op de eerste dag van het weekend ziet het er best aangenaam uit voor grote delen van het land. Vanuit het zuiden trekt een grootschalig regengebied richting de Benelux, maar een groot gedeelte van ons land lijkt echter vermeden te worden. Alleen het uiterste oosten en zuidoosten van het land moeten rekening houden met perioden met regen. Vooral in de zuidelijke helft van Limburg kan het zaterdagmiddag van tijd tot tijd regenen.

Elders in het land blijft het veelal droog. Zeer lokaal kan een enkele bui vallen, maar veel stelt het niet voor. In de kustgebieden schijnt de zon regelmatig en daarmee is het hier prima weer om erop uit te trekken. Bij een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen wordt het een graad of 22.

In de avond is het overwegend droog en vanuit het noordwesten breiden brede opklaringen zich verder over het land uit. Tot zonsondergang kan op veel plekken nog enige tijd van de zon worden genoten. In de nacht naar zondag is het droog met enkele brede opklaringen. Bij weinig wind koelt het af naar 11 tot 14 graden.

Zondag heerlijk buitenweer

De tweede dag van het weekend verloopt overal droog en de zon schijnt uitbundig. De temperatuur stijgt daarbij naar 21 graden in de kustgebieden tot 24 graden in het zuidoosten. Dat zijn zeer gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar. Door een combinatie van weinig wind en veel ruimte voor de zon kan het vrij warm aanvoelen. Ook in de avond is het droog met brede opklaringen. Om 19:00 uur is het op veel plekken nog ruim 20 graden en zonovergoten en daarmee is het heerlijk weer om bijvoorbeeld de barbecue aan te steken.

Na het weekend grote kans op heerlijk vakantieweer!

Goed nieuws voor vakantiegangers in eigen land, want in de nieuwe week neemt de kans op stabiel zomerweer flink toe! Bovendien loopt de temperatuur verder op en op uitgebreide schaal worden zomerse temperaturen gehaald van ruimschoots 25 graden. Dit gaat gepaard met veel ruimte voor de zon en op dit moment ziet het er zelfs naar uit dat het wellicht de hele week grotendeels droog kan blijven! Al met al kunnen we ons dit weekend dus al gaan richten op prima zomerweer, maar na het weekend barst de zomer eindelijk echt los!

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/26-7-2024-weekendweer

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws