Het Krakeling Festival opent met première muziektheatervoorstelling Olifantje Abu l'Abbas

10 OKT 2022 09:57 | Theater De Krakeling

Het openingsweekend van het Krakeling Festival wordt op 14 oktober feestelijk ingeluid met de première van voorstelling Olifantje Abu l'Abbas (6+). Een coproductie van het Amsterdams Andalusisch Orkest, Theater De Krakeling en Het Geluid Maastricht.

Tijdens het Krakeling Festival kan iedereen het meemaken: de theatertournee van Olifantje Abu l'Abbas gaat spetterend van start met een driedaagse op 14,15 en 16 oktober in Theater De Krakeling. De voorstelling is een muzikale vertelling gebaseerd op een historisch verhaal uit de 9de eeuw.

Het verhaal

Om zijn vriendschap met Karel de Grote te bezegelen, schenkt de legendarische Khalief van Baghdad een albino olifantje. Een bijzonder olifantje dat er anders uitziet dan anderen. Om op de plaats van bestemming te komen begint olifantje samen met zijn begeleider Isaac een spannende tocht vanuit het warme Azië naar het koude Europa. Een ware beproeving! Niet alleen laat hij zijn vriendjes achter, maar hij moet zich ook staande houden in een nieuwe onbekende omgeving. Abu l'Abbas neemt je mee op een muzikale reis over land en zee. Alles over de voorstelling

Krakeling Festival 14 t/m 23 oktober

Naast Olifantje Abu l'Abbas valt er nog meer te beleven tijdens het Krakeling Festival: tien dagen lang bijzondere jeugdtheatervoorstellingen en belevingen op diverse locaties in Amsterdam. Met Theater De Krakeling in Cultuurdorp Westergas als festivalhart. Dit jaar werken we samen met festivalpartners ITA, Theater Bellevue en What Is Happening Here Gallery.

In en om Theater De Krakeling staat van alles te gebeuren. Zo kun je dwalen door de tijd in de TussenTijdCapsule, genieten van dans en muziek bij Bon Dia, goeiemorgen en Sribi Switi en weet je niet wat je meemaakt bij Hi Ha Happening. De voorstellingen zijn te combineren met een familielunch bij Bar Kantoor op Westergas, om de hoek van De Krakeling. Bekijk het hele Festivalprogramma

Eervolle benoeming Krakeling Theaterzaal 

Tijdens de opening van het Krakeling Festival op 14 oktober 2022 is er extra feestelijk nieuws! De grondlegger van de Krakeling zal postuum worden geëerd met een eigen theaterzaal: de Hans Snoek Zaal.

Hans Snoek (1910-2001), danseres en danspedagoge, was in 1978 de grondlegger van Jeugdtheater de Krakeling. Snoek was betrokken bij de oprichting van tal van culturele instellingen waaronder het Scapino Ballet. Zelf beschouwde zij de oprichting van het jeugdtheater als haar voornaamste prestatie op dit gebied. Bijna 45 jaar later neemt De Krakeling nog altijd een prominente positie in binnen het Nederlandse jeugdtheaterlandschap. Een plek waar de kinderen en jongeren uitgedaagd worden met voorstellingen die hun wereld groter maken. Met het vernoemen van de zaal naar Hans Snoek wil De Krakeling haar publiek laten kennismaken met deze bijzondere ‘Grande Dame’ en eren wij haar betekenisvolle rol voor het jeugdtheater.

 

Meer informatie: - https://www.amsterdamsandalusischorkest.nl/producties/jeugdvoorstelling-olifantje-abul-abbas - https://krakeling.nl/programma/olifantje-abu-l-abbas - https://hetgeluidmaastricht.com/ - https://krakelingfestival.nl Amsterdams Andalusisch Orkest | contact: Bouchra el Khannoussi | pr@amsterdamsandalusischorkest.nl M 06-36258295 Theater De Krakeling | contact: Willemien Snoek | publiciteit@krakeling.nl 020-6253284 / M:06-42232037 Theater De Krakeling bedankt het Conservatorium Hotel voor haar bijdrage aan het Krakeling Festival

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur