Persbericht: Drukte op het EfVET-congres in Amersfoort

23 OKT 2024 20:46 | MBO Amersfoort

Amersfoort, 23 oktober 2024Het EfVET-congres 2024 in het Leerhotel Het Klooster in Amersfoort is sinds woensdagavond in volle gang en werd geopend door burgemeester Lucas Bolsius. Het programma staat in het teken van innovaties binnen het beroepsonderwijs en internationale samenwerking. Meer dan 300 onderwijsprofessionals, beleidsmakers en experts uit 27 landen zijn in Amersfoort om deel te nemen aan interactieve workshops en paneldiscussies. Ondertussen werken studenten uit zes verschillende landen tijdens de EfVET Youth Conference samen aan hun visie op de school van de toekomst, die zij vrijdag presenteren aan alle gasten van het congres. EfVET (European Forum of Technical and Vocational Education and Training) is de Europese organisatie voor beroepsonderwijs. Het congres, met als thema 'Training Gen Z: New Horizons for VET', duurt tot en met vrijdagavond.

MBO Amersfoort is host van het event en studenten van MBO Amersfoort zijn dan ook op allerlei vlakken actief betrokken bij het congres. Studenten van de Hotelschool verzorgen de gehele hospitality voor de gasten, terwijl studenten van de School voor de Veiligheid zorgen voor een soepel verloop van het evenement. Vrijdag zullen studenten van de School voor Uiterlijke Verzorging de gasten voorbereiden op het galadiner. Ook het entertainment tijdens het congres wordt verzorgd door mbo-studenten uit heel Nederland, wat bijdraagt aan de dynamische en levendige sfeer.

Verdere updates en beelden van het event delen we via onze website en op onze social media kanalen.

Foto's: Olivier Huisman. Voor meer informatie over het congres of om in contact te komen met sprekers voor interviews, kunt u contact opnemen met Mieke Nienhuis, Communicatieadviseur MBO Amersfoort, via meni@mboamersfoort.nl of 06 43 27 04 86.

Meer binnen de rubriek Onderwijs