TVM foundation draagt bij aan restauratie Feanster Skûtsje

18 DEC 2023 09:30 | TVM foundation

De restauratie van het Feanster Skûtsje is een stap dichterbij na een donatie van de TVM foundation. Harjan Bruining (voorzitter stichting cultureel erfgoed Feanster Skûtsje) ontving een cheque uit handen van Joop Atsma, voorzitter TVM foundation.

Oorspronkelijke staat

Het Skûtsje werd in 1901 gebouwd in Kootstertille met als oorspronkelijke naam "Nooitgedacht".. De stichting wil het schip in oorspronkelijke staat terugbrengen. Na de beoogde restauratie gaat het schip dagtochten verzorgen. Een doel is om naast eigen inwoners ieder jaar zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de regio Noordoost Friesland.

(Re-)integreren naar de reguliere arbeidsmarkt

De restauratie gaat in samenwerking met de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel binnen een leer-werkomgeving. Door het Skûtsje te restaureren kan het project de komende twee jaar jaarlijks ongeveer 20 mensen laten (re-)integreren naar de reguliere arbeidsmarkt.

De TVM foundation ondersteunt maatschappelijke initiatieven

TVM is de gespecialiseerde verzekeraar voor logistiek en transport over weg en water, met coöperatieve grondslag. De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven met een blijvend karakter. De aanvraag voor de donatie werd gedaan door Land Transport in Harkema, lid van de Coöperatie TVM. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.

NIET VOOR PUBLICATIE Meer informatie over bovenstaande kunt u krijgen bij Jolanda Metselaar, bestuurslid van de TVM foundation en expert klantcommunicatie bij TVM verzekeringen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: +31 (0)528 29 24 49. Op de foto: Harjan Bruining (voorzitter stichting cultureel erfgoed Feanster Skûtsje) ontving een cheque uit handen van Joop Atsma, voorzitter TVM foundation.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws