'Vreedzame toekomst voor Afghanistan is alleen mogelijk als iedereen eraan kan bijdragen'

12 JUL 2021 16:59 | Cordaid

Dit is een expertquote van Anne Kwakkenbos, Cordaid, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Taliban zeggen wapenstilstand met Afghaanse regering te bespreken | ANP

Wij volgen het nieuws uit Afghanistan op de voet. Er is door het hele land veel onrust over de opmars van de Taliban. Ook is er veel verwarring over de strategie van de Taliban. Ze zeggen de scholen en ziekenhuizen open te houden, maar dit soort beloftes in de media worden lang niet altijd nagekomen. In het verleden bleven de scholen ook open, maar dan alleen voor jongens. Of meisjes tot en met 12 jaar.

Een vreedzame toekomst voor Afghanistan is alleen mogelijk als iedereen hieraan kan bijdragen: vrouwen, mannen, meisjes en jongens.

Door de chaos in het land, de verdeeldheid binnen de Taliban en de berichten die we krijgen uit verschillende provincies, maken we ons hier enorm zorgen over. De Taliban en de Afghaanse overheid moeten zo snel mogelijk een staakt-het-vuren overeenkomen en linea recta weer aan de onderhandelingstafel gaan zitten. Met daarin een rol voor Afghaanse vrouwen, om hun rechten te waarborgen. Niemand in Afghanistan is gebaat bij het huidige geweld.

Meer binnen de rubriek Defensie en strijdkrachten - andere