Festivalweer: het weer voor Tomorrowland, Dekmantel, Milkshake en de Drentse Fiets4Daagse

23 JUL 2024 14:05 | Weeronline

Dit festivalweekend start met wisselvallig zomerweer. Donderdag verloopt op veel plaatsen droog, maar vooral vrijdag en zaterdag zijn er veel buien. Zondag is nog een enkele bui mogelijk, maar de droge perioden overheersen. De temperatuur ligt overdag tussen 21 en 24 graden. De wind is meest matig, eerst uit zuiden- tot zuidwestelijke richting, later uit het westen en noordwesten.

Zondag beste dag voor Tomorrowland

Tomorrowland is dit festivalweekend actief op vrijdag tot en met zondag in het Belgische Boom, gelegen tussen Antwerpen en Brussel. In tegenstelling tot vorige week, verloopt deze week een groot deel van het festival wisselvallig. Zeker vrijdag en zaterdag is er flink wat neerslag mogelijk. De temperatuur ligt dan rond 21 graden. Zondag wordt veruit de beste festivaldag. Ondanks dat een enkele bui niet geheel uit te sluiten is, blijft het best vaak droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 22. In de avond en nacht daalt het kwik naar 16 of 17 graden.

Dekmantel en Milkshake festival starten met wisselvallig weer

Het Dekmantel festival viert dit jaar haar tiende editie in het Amsterdamse Bos. Het festival begint op vrijdag 26 juli en eindigt 10 dagen later. Daarnaast vindt het Milkshake festival plaats in het Westerpark in Amsterdam op zaterdag 27 en zondag 28 juli. Vrijdag en zaterdag zijn ook in de omgeving van Amsterdam de minste festivaldagen. Het is wisselvallig weer met van tijd tot tijd flink wat buien. Zaterdag is er wel nog iets meer ruimte voor de zon dan op vrijdag. De middagtemperatuur ligt tussen 20 en 22 graden.

Vanaf zondag wordt het beter festivalweer. Een enkele bui blijft mogelijk, maar gaandeweg krijgen we de zon veel vaker te zien. De temperatuur stijgt zondag naar 21 graden en na het weekend wordt het dagelijks 23 graden. De nachttemperatuur ligt meestal tussen 14 en 16 graden.

Zonbescherming

Zodra de zon een tijdje gaat schijnen is het goed opletten. De zon schijnt namelijk met zonkracht 6, wat betekent dat je al binnen 15 tot 25 minuten kunt verbranden. Regelmatig insmeren en van tijd tot tijd de schaduw opzoeken helpen om te voorkomen dat je verbrandt.

Drentse Fiets4Daagse: afwisseling van droge en natte dagen

De Drentse Fiets4Daagse is een jaarlijks terugkerend evenement en fietsers uit heel Nederland komen hiervoor naar Drenthe. De 4Daagse wordt gehouden van donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli. Er zijn dit jaar vier verschillende startpunten: Dalen, Diever, Meppel en Westerbork. Op elk startpunt kun je een route van 40 of 60 kilometer kiezen. Start je in Meppel, dan kun je nog voor de route van 80 kilometer gaan. Ook zijn er verschillende locaties waar een familieroute mogelijk is en in Westerbork wordt zelfs een familiedag georganiseerd.

Donderdag start droog

De Fiets4Daagse begint met prima fietsweer. De start verloopt namelijk droog met flink wat ruimte voor de zon. In de loop van de dag ontstaan er een aantal stapelwolken en tot de avond blijft het droog, daarna neemt de kans op wat regen toe. De temperatuur stijgt donderdagmiddag naar 23 graden en daarbij staat er een hooguit matige zuiden- tot zuidwestenwind. Met de sterke zon is het handig om tijdens het fietsen een pet op te doen of een zonnebril te dragen.

Wisselvallig weer op vrijdag en zaterdag

Na een zonnige en droge start krijgen fietsers op vrijdag en zaterdag met een heel ander weertype te maken. Er trekken verschillende buien over de regio en als je fietst op deze dagen doe je er dus verstandig aan om regenkleding mee te nemen. De temperatuur ligt rond 22 graden en de westen- tot zuidwestenwind is matig.

Zondag vaker droog

De laatste dag van de Fiets4Daagse verloopt vriendelijker. Een paar buien blijven mogelijk, maar daarnaast zijn er ook droge perioden met zon. De wind is gedraaid en waait uit noordwestelijke richting. Net als de voorgaande dagen is de windkracht matig. Als het een tijdje droog en zonnig is, let dan wederom goed op de zon, want die schijnt met zonkracht 6.

Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/23-7-2023-festivalweer-tomorrowland-dekmantel-milkshake-drentse-fiets-4daagse

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws