Documentaire ‘MH17: 10 jaar later’ – Als je alles kwijt bent

11 JUL 2024 16:37 | Omroep Brabant

Paul Marckelbach uit Nuenen verloor bij de ramp met vlucht MH17 in één klap vijf familieleden. Zijn moeder Christiene (64) uit Oosterhout, zwager Antoine (43), zus Simone (41) en neefjes Quint (7) en Pijke (3) zaten in het vliegtuig. Woensdag is het tien jaar geleden dat vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne werd neergehaald. In de Omroep Brabant-documentaire 'MH17: tien jaar later - Als je alles kwijt bent' blikt Paul terug op de vreselijke ramp.

Ook bergingsofficier Hans van de Ven  en DNA-expert Lex Meulenbroek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vertellen wat de ramp de afgelopen tien jaar met hen heeft gedaan.

Paul is met zijn gezin op vakantie als op 17 juli 2014 vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht wordt geschoten. Alle 298 inzittenden, onder wie ook de vijf familieleden van Paul, komen om. "Donderdag 17 juli veranderde van zonnige vakantiedag in de dag die de allerdonkerste periode inluidde. Alles werd die dag anders, alles", vertelt hij in de documentaire.

Omroep Brabant zendt de documentaire zondag 14 juli uit vanaf 12.00 uur. Op 17 juli wordt de documentaire herhaald.

De documentaire is gemaakt door de journalisten Tessel Linders en Ferenc Triki, cameraman Bert Geeraets en editor Carlo van Kol

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws