Statement bestuur Raad van Beheer i.v.m. de oorlog in Oekraïne

03 MRT 2022 15:22 | Raad van Beheer

Het bestuur van de Raad van Beheer ondersteunt het statement van de Fédération Cynologique Internationale (FCI) waarin zij officieel de invasie in de Oekraïne door de strijdkrachten van de Russische Federatie veroordelen.  

De oorlog brengt de Oekraïense FCI fokkers en hun honden in groot gevaar en vormt een directe bedreiging voor hun welzijn en leven. Deze gruwelijkheden zijn in tegenspraak met de schriftelijke prioriteiten, de welzijnsaanbevelingen, het beleid en de doelstellingen van de FCI. De organisatie heeft daarom besloten om speciaal voor dit doel een fonds voor haar leden en contractpartners te openen waarop donaties welkom zijn en deze zullen, met volledige transparantie, worden doorgestuurd om de Oekraïense Kennel Union (UKU) en de Oekraïense fokkers te helpen die zwaar zijn getroffen door de oorlog en in ernstige nood verkeren, die in Oekraïne wonen of naar buurlanden zijn gevlucht.

Daarnaast is het de Russische Kynologische Federatie (RKF) vanaf 1 maart 2022 tot nader order niet toegestaan ​​om op Russisch grondgebied evenementen te houden waarin FCI-titels of prijzen worden toegekend. 

Het bestuur van de Raad van Beheer en de Nederlandse kynologie zal daar waar mogelijk hulp aanbieden aan de hondenliefhebbers en fokkers en heeft besloten een significante financiële bijdrage namens de Nederlandse kynologie te doneren aan het recent opgerichte FCI fonds.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Raad van Beheer, E-mail communicatie@raadvanbeheer.nl of telefoon 020 66 444 71.

Meer binnen de rubriek Dieren en natuur