SNF-spoedinspectie in Krimpen aan de IJssel, huisvesting arbeidsmigranten niet in orde

19 JAN 2024 15:18 | Stichting Normering Flexwonen

SNF heeft vandaag een spoedinspectie laten uitvoeren op de Nieuwe Tiendweg in Krimpen aan de IJssel naar aanleiding van signalen in de media over slechte huisvesting van arbeidsmigranten die bij Jumbo werken en geconstateerd dat er inderdaad hygiëneproblemen zijn.

FNV heeft gisteren aangekondigd vandaag samen met de arbeidsmigranten die in de betreffende locatie wonen een petitie aan te bieden aan Jumbo bij een distributiecentrum in Woerden over de huisvesting die Adecco aan de werknemers biedt. Naar aanleiding van dat signaal heeft SNF vanmorgen een spoedinspectie laten uitvoeren op de locatie. Bij die inspectie is geconstateerd dat er inderdaad problemen zijn, met name t.a.v. hygiëne.

De onderneming wordt onmiddellijk geschorst uit het SNF-register tot uit herinspectie blijkt dat de problemen zijn opgelost of dat de mensen zijn verhuisd en de locatie niet meer wordt gebruikt. Schorsing betekent dat er geen inhoudingen voor huisvesting op het wettelijk minimumloon gedaan mogen worden.

Stichting Normering Flexwonen, SNF, is in 2013 door ABU, NBBU, VIA, PPE/PVV, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, LBV en De Unie opgericht om het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor werknemers uit het buitenland te bevorderen. Dit was een uitvloeisel van de Nationale Verklaring Huisvesting Arbeidsmigranten. Zie www.normeringflexwonen.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolet Woordes (directeur), Stichting Normering Flexwonen, 013-5944109 of info@normeringflexwonen.nl.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen