Europese groothandel Memodo nu ook in Nederland

29 JUN 2023 10:30 | Memodo

Memodo, de Europese groothandel met expertise op het gebied van batterijopslagsystemen, zonnepanelen, laadpalen en toebehoren, heeft nu ook een vestiging in Nederland. Dit is de zesde vestiging in Europa. Eerder werden er, naast het moederbedrijf in Duitsland, al filialen geopend in Oostenrijk, Italië, Tsjechië en Slovenië. Memodo Nederland is onderdeel van zowel Memodo GmbH als Plieger Groep.

“Ik ben ontzettend blij en trots dat wij nu ook in Nederland actief zijn”, vertelt Erik Bijl, Managing Director van Memodo Nederland. “Memodo Duitsland is 10 jaar geleden al begonnen met batterijopslag en had al vroeg een visie op de verschillende toepassingsmogelijkheden. Als het aan ons ligt, worden batterijen in Nederland net zo populair als in Duitsland. Batterijen zijn namelijk onmisbaar in de energietransitie.”

Installateurs kunnen de producten bestellen bij hun contactpersoon of in de webshop. Erik: “We willen meegaan met onze tijd. Een webshop die 24/7 toegankelijk is en waarin installateurs alle specificaties van de producten kunnen vinden hoort daarbij. Ze hoeven niet eens ingelogd te zijn om de productinformatie te kunnen bekijken. Tegelijkertijd willen we ook persoonlijk en toegankelijk blijven, dus als installateurs advies nodig hebben, kunnen ze altijd persoonlijk contact met ons opnemen. Onze adviseurs zijn net zo gek op installatietechniek als onze klanten.”

Met de Nederlandse website en webshop is ook de Memodo Academy gelanceerd. Hier kunnen installateurs terecht voor gratis praktijktrainingen met de focus op batterijopslag. “Kennisdeling is belangrijk voor ons”, licht Erik toe. “We hebben dus niet alleen de Academy, maar ook de blog en we organiseren veel evenementen met specifieke thema’s door het hele land. Op die manier willen we samen met installateurs de energietransitie vormgeven.”

Het kantoor van Memodo Nederland is gevestigd in The Cath in hartje Utrecht, pal naast Hoog Catharijne. Het betreft een gerenoveerd pand dat de BREEAM-certificering ‘Excellent’ toegekend heeft gekregen. Dit is een duurzaamheidskenmerk voor het realiseren van gebouwen met een minimale milieu-impact.

Maar volgens Erik is er nog een reden waarom bewust voor deze locatie is gekozen. “Onze medewerkers komen overal vandaan en wij vinden het belangrijk dat ze op de fiets of met het openbaar vervoer naar kantoor kunnen komen. Vanaf het station zijn ze in maar een paar minuten lopen op kantoor. Bovendien groeit Memodo hard en helpt deze locatie ons ook om nieuw talent aan te trekken.”

Over Memodo

Memodo is een van de toonaangevende groothandelaren in Europa en heeft naam gemaakt als deskundige op het gebied van energie en batterijopslag. Het bedrijf werd 10 jaar geleden opgericht in Duitsland en is inmiddels actief in 6 Europese landen, waaronder sinds april 2022 ook Nederland.

Website: https://www.memodo.nl/

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen