Groothandel Memodo en AIKO gaan strategisch partnerschap aan voor 1,3 GW aan zonnepanelen

15 JUN 2023 09:00 | Memodo

Vanaf juni 2023 werkt Memodo officieel samen met AIKO, 's werelds grootste fabrikant van wafers. De in München gevestigde groothandelaar zal de hoogwaardige modules van de AIKO ABC-technologie in heel Europa distribueren en zijn portfolio uitbreiden met hoogwaardige producten met een ongeëvenaarde efficiëntie. De samenwerking tussen de twee bedrijven is officieel bezegeld tijdens een ceremonie die op 14 juni in München werd gehouden om de ondertekening van het contract te vieren.

Managing Director Erik Bijl van Memodo Nederland presenteert tijdens de ceremonie

De nieuwe samenwerking is het resultaat van Memodo's streven om voortdurend te evolueren en nieuwe mogelijkheden te verkennen. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze klanten toegevoegde waarde te bieden en hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. De modules van AIKO zijn zo'n innovatie", legt Tobias Wenleder, CEO en oprichter van Memodo, uit.  

Als wereldleider op het gebied van fotovoltaïsche technologie heeft AIKO zich sinds de oprichting toegelegd op technologische innovatie en productontwikkeling. Onlangs bereikte het bedrijf met massaproductie efficiëntiewaarden voor zonnepanelen van meer dan 24%, waarmee het zijn eigen wereldrecord overtrof.  

"De producten van AIKO bieden niet alleen een uitstekende kwaliteit en sterke prestaties, maar onderscheiden zich ook door hun efficiëntie", zegt Christoph Schön, Vice President Sales, Product & Marketing bij Memodo. "Wat echter de meeste indruk op ons heeft gemaakt, is de visionaire innovatiekracht achter deze producten. We zijn verheugd om samen met zo'n sterk merk als AIKO de reis naar de toekomst van energie te beginnen."  

De samenwerking tussen de twee bedrijven omvat producten met een totale capaciteit van 1,3 GW. "Het is voor ons een eer om samen te werken met een gevestigde partner als Memodo om onze missie van een duurzame toekomst verder te brengen. Deze samenwerking heeft het potentieel om een enorme duurzame impact te hebben. Samen brengen we schone zonne-energie naar Europa en creëren we een groenere, duurzamere toekomst", zegt chairman Chen Gang van AIKO.  

Om de samenwerking binnen en buiten de branche bekend te maken, vinden er uitgebreide communicatieactiviteiten plaats in het kader van The smarter E Europe, de grootste energiebeurs van Europa, die van 14 tot 16 juni wordt gehouden in het Trade Fair Center in München.  

Over Memodo 

Memodo GmbH, opgericht in 2013, is een van de toonaangevende groothandels voor fotovoltaïsche energie, energieopslag, laadstations en verwarmingssystemen in Europa. De energie-experts richten zich voornamelijk op de handel in producten en het leveren van bijbehorende diensten. Memodo biedt deskundige kennis over energiegerelateerde onderwerpen op een beknopte en praktische manier. Het bedrijf stimuleert de energietransitie en geeft vorm aan de nieuwe energietoekomst, waarbij wordt afgestapt van olie- en gasverwarmingssystemen en verbrandingsmotoren die schadelijk zijn voor het milieu. Met het merk Peakplan levert Memodo ook energieconcepten op maat.  

Ga voor meer informatie naar www.memodo.nl 

Over AIKO  

AIKO is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van schone energietechnologie. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de productie van fotovoltaïsche producten en alles-in-een-oplossingen voor verschillende toepassingen, waaronder zonnecellen, ABC-modules (All Back Contact), omvormers, batterijopslag en energiebeheersystemen. Met als missie "Empowering Global Energy Transition towards a Carbon-free Society", is AIKO toegewijd aan het nastreven van ultieme technologische innovatie en het versnellen van het proces om CO2-neutraliteit te bereiken.  

Ga voor meer informatie naar www.aikosolar.com  

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen