Persuitnodiging: VEH brengt koopstarters voor woondebat in contact met Kamerleden

15 MRT 2024 13:34 | Vereniging Eigen Huis

PERSUITNODIGING 

DEN HAAG - Op donderdag 21 maart vraagt Vereniging Eigen Huis opnieuw aandacht voor de onhoudbare positie van koopstarters op de woningmarkt. Samen met een aantal starters, die hun persoonlijke verhalen delen over hun woningzoektocht, gaat de vereniging in de Tweede Kamer in Den Haag in gesprek met Kamerleden. De gesprekken vinden plaats voorafgaand aan het eerste debat van de nieuwe Tweede Kamer over de koopsector. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. 

Vereniging Eigen Huis komt op voor de positie van koopstarters door bij de politiek aan te dringen op meer betaalbare woningen. Met deze boodschap stond de vereniging in 2022 en 2023 ook op Lowlands. Tijdens de laatste editie vroegen ze festivalgangers - veelal starters - om met een protestbord op de foto te gaan. Zo zijn honderden polaroidfoto's verzameld met kreten zoals: 'Ik wil gasten uitnodigen in plaats van te gast zijn', 'Mogen we de bloemetjes ook binnen zetten', 'Ik wil een eigen huis, geen eigen tent' en 'Bouwen, bouwen, bouwen'. 

Op donderdag 21 maart, de dag waarop de nieuwe Tweede Kamerleden voor het eerst zullen debatteren over de koopsector, overhandigt de vereniging een kunstobject in de vorm van een 'startershuis' waarop een grote selectie van de polaroidfoto's te zien zal zijn. Van de foto's zijn wenskaarten gemaakt voor de aanwezig Kamerleden belast met het thema wonen.     

Praktische informatie:

Wat: Overhandiging startershuis met wenskaarten, starters met Kamerleden in gesprek over hun woonproblemen

Waar: In de Statenpassage in de Tweede Kamer, Prinses Irenepad 1 in Den Haag

Wanneer: Op donderdag 21 maart as

Tijd:12:30-13:00 uur (vanaf 11:00 is het op verzoek mogelijk om koopstarters te spreken bij de ingang van de Tweede Kamer)

Als u de overhandiging en de gesprekken met starters wilt bijwonen, dient u zich uiterlijk as maandag 18 maart hiervoor aan te melden bij Valeska Hovener, de woordvoerder van Vereniging Eigen Huis. Als u al beschikt over persaccreditatie kunt u zichzelf aanmelden bij de Tweede Kamer. 

 

Voor meer informatie, fotomateriaal of interviewverzoeken met koopstarters of andere aanwezigen, kunt u contact opnemen met Valeska Hovener, de woordvoerder van Vereniging Eigen Huis, via 06-40846655 of v.hovener@eigenhuis.nl Belangrijk! Als u de overhandiging wilt bijwonen, dient u zich uiterlijk as maandag 18 maart hiervoor aan te melden bij de bovengenoemde woordvoerder. Als u al beschikt over persaccreditatie kunt u zichzelf aanmelden bij de Tweede Kamer.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid