Warm slotweekend Tour de France, zondag mogelijk onweersbuien

19 JUL 2024 11:54 | Weeronline

Het slotweekend van de tour de France is begonnen met bergetappes en een tijdrit. Het weerbeeld ziet er zonnig uit met hoge temperaturen, maar zondag tijdens de tijdrit is kans op regen en onweer.

Het slotweekend van de tour is begonnen en vandaag staat de 19e etappe op het programma van Embrun over de Col de Vars en de Cime de la Bonette naar Isola 2000. De zon schijnt volop vandaag en het is overal droog. De temperatuur in de dalen naar 25 tot 30 graden, maar op de diverse toppen is het vanzelfsprekend minder warm. 

Zaterdag staat opnieuw een bergetappe op het programma en worden vier cols beklommen. In Nice is het 30 graden, maar wederom is het op de cols minder warm. De zon schijnt weer volop. Hooguit zijn hier en daar wat stapelwolken te ontdekken tussen de diverse bergen. 

De laatste dag, zondag, wordt geëindigd met een tijdrit van Monaco naar Nice. De dag begint droog met zon, maar in de (vroege) middag komen stapelwolken tot ontwikkeling en volgen regen- en onweersbuien. De grootste kans op buien is vanaf 15:00 uur, dus mogelijk hebben vroeg startende renners profijt van een droog wegdek. De temperatuur ligt rond 28 graden. 

Meer binnen de rubriek Sport