Nederlandse Breidagen in Nijkerk, haak aan of brei mee op het wolfestival

18 SEP 2024 11:23 | Evenementenbureau Second Events

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september staat De Loods (Hart van Holland) in Nijkerk geheel in het teken van de Brei- en Haakdagen, hét evenement voor iedereen die van breien, haken en handwerken houdt. Deze inspirerende dagen zijn dé plek voor creatieve mensen om samen te komen, nieuwe technieken te leren en unieke materialen te ontdekken.

De Brei- en Haakdagen bieden een gevarieerd programma met workshops van bekende ontwerpers, live demonstraties, en een breed scala aan standhouders die de mooiste en meest duurzame materialen aanbieden. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door de nieuwste trends, bijzondere garens en accessoires en genieten van een gezellige sfeer waarin handwerk centraal staat.

Kimberley Zwaans - Het grote Nijntje haakboek - Uitgeverij Luitingh Sijthoff

Ook zijn er auteurs en ontwerpers aanwezig om hun boeken te signeren. Onlangs verscheen het haakboek ‘Het grote Nijntje haakboek’ van Kimberley Zwaans. Kimberley is op beide dagen aanwezig om haar boeken te signeren.

De bekendste Nederlandse mannelijke haker, DenDennis, is in de haakwereld volop bekend en wordt zelfs omschreven als haakgoeroe. Na talloze haakboeken uitgegeven te hebben, sloeg hij de handen ineen met de Belgische breier, Wim Vandereyeken, bekend onder de naam Mr. Knitbear. Wim is in het dagelijkse leven schoolmeester en heeft van breien zijn tweede carrière gemaakt. Op de Breidagen presenteren zij hun nieuwste boek ‘Sokken breien en zoveel meer!’.

Wat kun je verwachten?

  • Workshops en demonstraties: Van breien en haken tot macramé en borduren, er is voor ieder wat wils. Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen aan inspirerende sessies en nieuwe technieken leren.
  • Markt met unieke producten: Meer dan 80 standhouders uit binnen- en buitenland bieden een prachtig aanbod van garens, brei- en haakbenodigdheden, patronen en accessoires. Ook zijn er exclusieve en handgemaakte producten te vinden die nergens anders verkrijgbaar zijn.
  • Boekpresentaties en meet & greets: Ontmoet bekende handwerkers, ontwerpers en influencers uit de creatieve sector en luister naar hun verhalen, tips en trends op het gebied van handwerk.
  • Creatieve inspiratie en netwerken: De Brei- en Haakdagen zijn niet alleen een plek om te leren, maar ook om anderen te ontmoeten die dezelfde passie delen. Het is dé gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met gelijkgestemden.

Praktische informatie

  • Locatie: De Loods, Nijkerk
  • Datum: Vrijdag 27 september en zaterdag 28 september 2024
  • Tijd: Beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur
  • Toegang: Tickets zijn online verkrijgbaar of aan de deur.

Mis deze kans niet om je handwerkvaardigheden naar een hoger niveau te tillen en inspiratie op te doen voor je volgende creatieve project.

 

Nederlandse Breidagen 27 & 28 september 2024 in de Loods, Berencamperweg 12 te Nijkerk Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur Entree: € 12,50 per dag (€ 11,00 voorverkoop) Website: www.breidag.nl Breidag is tevens te volgen op Facebook, Ravelry en Instagram Contactinformatie Voor meer informatie en beeldmateriaal over Breidag kunt u contact opnemen met: Second Events Janet Vermist, Event Manager De Haven 1 9468 CP Annen Telefoon: 0592-273903 (06-54280136) info@second-events.nl

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt