Trends spotten voor D.I.Y. en Makers op Handwerkbeurs in Gent

01 NOV 2023 08:54 | Second Events

Het jaarlijks terugkerende evenement voor liefhebbers van textiele hobby’s vindt voor de 5e keer plaats in Gent. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 november is de Handwerkbeurs te bezoeken in de Flanders Expo.

De beurs waar handwerkers materialen kunnen kopen voor alle textiele hobby’s zoals breien, borduren, haken, quilten, zelf-maak-mode en veel meer. De laatste trends zijn te bewonderen, ook nieuwe trends zoals de opkomst van het vrij borduren en punch needle zijn te zien. Daarnaast zijn er twee tentoonstellingen te zien. Het Vlaams Quiltersgilde laat werk van leden zien. Kunstenares Herma de Ruiter, wiens werk over de hele wereld te zien is, organiseert de tentoonstelling ‘Going ‘round in circles’.

In deze tijden van hogere energiekosten zoeken mensen manieren om warm te blijven, zonder de verwarming hoog te zetten. Mensen dragen daarom meer wollen kleding thuis. Wol zorgt ervoor dat het lichaam de eigen temperatuur beter behoudt. Op deze manier beschermt wol tegen warmte en kou. Op de Handwerkbeurs is veel wol te vinden, die scheerwol of merino bevat bij (internationale) exposanten.

De D.I.Y. trend voor Makers is niet meer weg te denken en omvat allerlei hobby’s waarbij zelf accessoires zoals kussens en dekens, maar ook kleding wordt gemaakt.

De exposanten uit binnen- en buitenland brengen de nieuwste materialen mee. Op de beurs is praktisch elke textiele hobby vertegenwoordigd. De zelf-maak-mode branche is volop aanwezig, zo zijn er diverse naaimachinemerken waar men de nieuwste naai-, borduur- en lockmachines kan zien. Er zijn een aantal stoffenwinkels aanwezig voor de materialen.

De beurs vormt een ontmoetingsplek voor handwerkend België en voor de enthousiaste handwerker. Er zijn Meet & Greets met de Belgische haak- en breiontwerper Wim Vandereyken, beter bekend als Mr. Knitbear. In de Meet & Greetstand zijn ook op alle dagen demonstraties door naaimachinemerk BERNINA te zien.

De Handwerkbeurs is geopend van vrijdag 10 november t/m zondag 12 november van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres van de Flanders Expo is Maaltekouter 1 te Gent in België. Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl/gent

 

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt