Humberto Tan ontvangt uniek wensenboek 'Oog voor Later' van het Oogfonds

11 SEP 2024 08:34 | Stichting Oogfonds Nederland

Vanmiddag en tijdens de Be!eef beurs lanceert het Oogfonds een uniek wensenboek, ‘Oog voor Later’. Dit bijzondere naslagwerk is speciaal ontworpen om iedereen – zienden, slechtzienden en blinden – de mogelijkheid te bieden om hun levensverhaal vast te leggen en hun persoonlijke wensen te delen. Het eerste exemplaar wordt op de beurs feestelijk overhandigd aan Humberto Tan, die belangeloos één van zijn foto’s beschikbaar heeft gesteld voor de cover van het boek: “Dit boekje raakt me, omdat het niet alleen gaat over herinneringen, maar ook over hoe we die willen doorgeven. Het feit dat het toegankelijk is voor iedereen, maakt het een prachtig en waardevol document voor nu en later.”

‘Oog voor Later’ is meer dan een boek; het is een waardevol document voor nu en later. Recht uit het hart geschreven door degene die het invult, bewaart het onvergetelijke herinneringen en belangrijke informatie voor dierbaren. Het bevat ook ruimte voor persoonlijke wensen voor na het overlijden, zodat erfgenamen en de executeur de nalatenschap volgens die wensen kunnen verzorgen. Meta Neeleman, directeur-bestuurder van het Oogfonds, benadrukt de bijzondere toegankelijkheid van het boek: “Het Oogfonds is erg trots op ‘Oog voor later’. Niet alleen omdat het boek heel zinvol is voor invullers én lezers, maar juist ook omdat het boek te gebruiken is door mensen die wel kunnen zien én die niet of niet goed kunnen zien. Een inclusief boek dus, met een prachtige titel die heel erg past bij het Oogfonds en het werk dat wij doen.”

Unieke toegankelijkheid voor iedereen

Het boek is uniek in Nederland, want het is geschikt voor zowel zienden als mensen met een visuele beperking. De combinatie van tekst, braille, audio en een voelbare cover maakt het toegankelijk voor iedereen. Hiermee wil het Oogfonds een brug slaan tussen verschillende doelgroepen en hen de mogelijkheid geven om hun verhalen en wensen op een persoonlijke manier vast te leggen.

Meer informatie en bestellen

Het boek is vanaf nu in beperkte oplage exclusief verkrijgbaar via oogfonds.nl/oogvoorlater.

 

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen