Dirk-Jan Koch benoemd als nieuwe secretaris-directeur AIV

12 DEC 2023 15:55 | Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV)

Prof. Dr. Dirk-Jan Koch wordt de nieuwe secretaris-directeur van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). Hij volgt Marja Kwast op, die in december 2023 de pensioengerechtigde leeftijd bereikte.

De heer Koch is momenteel Speciaal Kennisgezant van het ministerie van Buitenlandse Zaken en bijzonder hoogleraar Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij zal zijn werkzaamheden bij de AIV starten in de loop van februari 2024.

Prof. Bert Koenders, voorzitter van de AIV: "Dirk-Jan Koch's benoeming markeert een volgende stap voor de AIV. Zijn diepgaande kennis van internationale vraagstukken, strategische beleidsinzichten en academische expertise, gecombineerd met zijn visie en enthousiasme, maken hem uitermate geschikt om de AIV te begeleiden in haar toekomstgerichte ambities."

Dirk-Jan Koch over zijn nieuwe functie: "De afgelopen jaren heb ik het werk van de raad en de organisatie van de AIV van nabij leren kennen. De onafhankelijke analyses en adviezen van de AIV zijn essentieel voor het vormgeven van een sterk Nederlands buitenlandbeleid. Ik vind het een eer om hieraan actief bij te kunnen gaan dragen."

Dirk-Jan Koch
Dirk-Jan Koch

 

Voor meer informatie over deze benoeming kunt u contact opnemen met de AIV, Marius Snyders, e-mail: marius.snyders@minbuza.nl, telefoon: +31 6 46 9494 40

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid