FMO kondigt vertrek aan CEO Jurgen Rigterink

13 DEC 2017 16:00 | FMO

FMO maakt vandaag bekend dat CEO Jürgen Rigterink na negen jaar bij FMO, waarvan het laatste jaar als CEO, het bedrijf gaat verlaten. Jürgen Rigterink vertrekt op 1 april 2018 om zijn carrière bij de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) voort te zetten, in de rol van First Vice-President. Het recruitment proces voor zijn opvolger is inmiddels gestart.

“Na negen jaar FMO en een boeiend laatste jaar als de CEO van het bedrijf, sla ik een nieuwe weg in buiten FMO om te gaan werken bij de EBRD als First Vice-President. Het besluit om FMO te verlaten was niet makkelijk,” aldus Jürgen Rigterink.  “We hebben net een nieuwe strategie gelanceerd die een nog hogere impact portfolio zal opleveren en onze relaties zal versterken. Ik zie elke dag welke positieve bijdrage FMO aan opkomende markten levert. Ik vind het een voorrecht om deel te hebben uitgemaakt van zo’n capabel team en ben trots op wat we bereikt hebben als een van ’s werelds meest succesvolle, financiële ontwikkelingsorganisaties.”

Pier Vellinga, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van FMO: “We zijn dankbaar voor het leiderschap van Jürgen Rigterink en hebben veel waardering voor zijn bijdragen gedurende zijn periode bij FMO; met name in zijn rol als CEO sinds oktober 2016. Hij is de drijvende kracht geweest achter de totstandkoming van de volgende fase van de strategie van het bedrijf, waarbij de aanwezige sector en geografische kennis nog beter worden aangewend om de voorkeurspartner te zijn voor investeringen in lokale welvaart. We wensen hem al het beste in de volgende fase van zijn carrière.”

Gedurende zijn negen jaren bij FMO heeft Jürgen Rigterink een bijdrage geleverd aan de groei van het bedrijf bij alle drie geledingen (Corporate, Risk Management en Investment). Naast het vaststellen van de nieuwe strategie die erop is gericht om impact te vergroten en relaties met partners te verdiepen, lanceerde hij het bankenplatform Arise samen met Norfund en Rabobank. Arise bevordert lokale welvaart en bestrijdt armoede in Afrika door effectieve, inclusieve financiering. Tijdens zijn periode als CEO, heeft FMO tevens het fonds Climate Investor One gelanceerd, een innovatief sectorinitiatief dat werd ontwikkeld om de schadelijke effecten van klimaatverandering tegen te gaan; dit wordt gedaan door in ontwikkelende en opkomende markten de ontwikkeling en financiering van duurzame energieprojecten te versnellen.

Nu de zoektocht naar een nieuwe CEO is opgestart, zullen FMO’s Chief Investment Officer (CIO) Linda Broekhuizen en Chief Risk en Financial Officer (CRFO) Fatoumata Bouare de dagelijkse leiding van het bedrijf waarnemen.

--- EINDE PERSBERICHT ---

Over FMO FMO (de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden) is de Nederlandse ontwikkelingsbank. Met meer dan 45 jaar ervaring, ondersteunt FMO duurzame private sector ontwikkeling in ontwikkelingslanden door te investeren in ambitieuze projecten en ondernemers. We zijn ervan overtuigd dat een sterke private sector leidt tot economische en sociale ontwikkeling. Onze investeringen stellen mensen in staat hun vaardigheden te ontwikkelen en hun levenskwaliteit te verbeteren. We richten ons op drie sectoren waarvan we geloven dat onze inspanningen de hoogste lange-termijn resultaten hebben: financiële instellingen, energie en landbouw. Met een totale investeringsportefeuille van 9,8 miljard euro in meer dan 92 landen behoort FMO tot de grootste bilaterale ontwikkelingsbanken voor de private sector. Voor meer informatie: www.fmo.nl. Pers contact: Paul Hartogsveld Senior Communications Officer (PR) T: +31 70 314 9928 M: +31 6 11589127 E: p.hartogsveld@fmo.nl

Meer binnen deze rubriek