Power Supplies als onderdeel van grootste electrolysefabriek van Europa.

01 SEP 2023 16:53 | VONK EUA B.V.

Zwolle, 1 9 2023 – VONK, een toonaangevende Nederlandse innovator op het gebied van duurzame energieoplossingen, heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt door met succes de eerste serie 20 MW voedingssystemen te bouwen en succesvol te testen voor de productie van Groene Waterstof van de momenteel grootste waterstofproductie faciliteit in Europa. Deze baanbrekende prestatie komt tot leven onder de onlangs geïntroduceerde merknaam NEYA.

Het energie conversie systeem van VONK bestaat uit vier 5 MW NEYA transformator-gelijkrichter oplossingen. Deze zullen energie leveren aan elektrolyseapparaten van Sunfire, waarmee een innovatieve groene waterstofproductiefaciliteit in Harjavalta, Finland wordt gerealiseerd.

De NEYA omvormers zijn als onderdeel van deze faciliteit gekozen vanwege hun flexibiliteit in de toepassing, kostenefficiëntie, en het voldoen aan de stringente eisen van het energienet ten aanzien van vermogensfactor en netverstoringen.

Patrick Bekel, commercieel directeur bij VONK, verklaart: "De introductie van NEYA voedingssystemen markeert een cruciaal moment, zowel voor VONK als voor de groene energiesector in zijn geheel. Onze onophoudelijke zoektocht naar innovatie heeft geresulteerd in een compact product dat geen verstoring veroorzaakt en waarbij er dus ook geen compensatie apparatuur nodig is.”

We zijn trots op onze prestaties tot nu toe, maar we zien dat deze markt zich bovendien enorm ontwikkelt. Wij werken nu al aan meerdere projecten van meer dan 100 MW"

Voor meer inzicht in VONK’s NEYA omvormers en de vooruitstrevende initiatieven van het bedrijf, kunt u terecht op https://neya.byvonk.com/

Over VONK: VONK is een dynamisch Nederlands MKB bedrijf dat voorop loopt in het ontwikkelen van energieoplossingen, met een toewijding aan het stimuleren van duurzame vooruitgang door middel van geavanceerde engineering en innovatie. Met een opmerkelijke staat van dienst in het leveren van impactvolle projecten op energiegebied, blijft VONK de grenzen van mogelijkheden verleggen om te voldoen aan de veranderende behoeften van een wereld in beweging.

 

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van VONK EUA B.V.

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Energie en brandstoffen