Rombout Jansen ontvangt ScienceMakers Award 2022

21 SEP 2022 08:00 | Platform Talent voor Technologie

Rombout Jansen, leerling van het Stedelijk Gymnasium Haarlem ontvangt vandaag de ScienceMakers Award 2022. Deze award krijgt hij vanwege zijn prestatie op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De huldiging vindt plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. De award wordt overhandigd door PSV-spelers Sávio Moreira da Oliveira & André Ramalho en presentator Dennis Weening.

Gedurende het hele schooljaar vinden diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats, zowel in nationaal als internationaal. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.

Meer over het winnende project:

>> Rombout Jansen – van het Stedelijk Gymnasium Haarlem – maakte deel uit van het team dat de Raspberry Pi Competitie won in de categorie “Meest compleet”. Leerlingen die meededen aan de wedstrijd, werden uitgedaagd om te innoveren voor een betere wereld. Rombout en zijn teamgenoot bedachten een handige water meter om beter inzicht te krijgen in het waterverbruik van verschillende apparaten.

De organisatie van ScienceMakers is in handen van hét jongeren en technologie netwerk Jet-Net, onderdeel van het Platform Talent voor Technologie.

 

Rombout Jansen (rechtenvrij te gebruiken)

Meer binnen deze rubriek