5 Rotterdamse leerlingen ontvangen ScienceMakers Award 2022

21 SEP 2022 08:00 | Platform Talent voor Technologie

5 leerlingen uit Rotterdam ontvangen vandaag de ScienceMakers Award 2022. Deze award krijgen ze vanwege hun prestatie op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De huldiging vindt plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. De awards worden overhandigd door PSV-spelers Sávio Moreira da Oliveira & André Ramalho en presentator Dennis Weening.

Gedurende het hele schooljaar vinden diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats, zowel in nationaal als internationaal. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.

Meer over het winnende project

> Suriano Autar, Alexander Ruijter, Ruben Gaalen, Mariëlle Tielens en Selim van Noppen – leerlingen van Lyceum Kralingen in Rotterdam - ontwierpen, bouwden en programmeerden hun eigen robot, waarmee ze Nationaal Kampioen werden bij Robocup Junior in de categorie Voetbal.

De organisatie van ScienceMakers is in handen van hét jongeren en technologie netwerk Jet-Net, onderdeel van het Platform Talent voor Technologie.

Team Roboticus: Suriano, Alexander, Ruben, Selim en Mariëlle (rechtenvrij te gebruiken)

Meer binnen deze rubriek