Woon- en tuintrends 2024: Innovatie en terug naar de natuur

07 MRT 2024 14:05 | MBI B.V.

[Kampen, 7 maart 2024] - Trends en innovatieve technologieën volgen elkaar steeds sneller op. In 2024 staat de tuinbranche klaar om te schitteren met een breed scala aan inspirerende ideeën en duurzame oplossingen. Van naadloze tuinontwerpen tot geavanceerde materialen zoals GeoCeramica®, de trends van 2024 beloven een ‘groene’ en opwindende kijk op de leefomgeving binnen én buiten.

GeoCeramica Tuin

Naadloos tuinontwerp: Verbinding tussen binnen en buiten

Eén van de opvallende tuintrends voor 2024 is het streven naar naadloze tuinontwerpen die een vloeiende overgang creëren tussen binnen- en buitenruimtes. Moderne tuinen worden ontworpen met het oog op harmonie en continuïteit, waarbij de grens tussen binnen en buiten wordt vervaagd. Deze naadloze integratie wordt bereikt door het gebruik van strategisch geplaatste terrassen, veranda's en glazen schuifdeuren, waardoor een uitnodigende en open sfeer ontstaat om het hele jaar door van te genieten. Ook vloeren lopen van buiten naar binnen door. 

Buitengewoon beige

Grijze tegels maken steeds meer plaats voor aardse tinten. Een aardse tint verbindt met de natuur en is in elke leefomgeving mooi in te passen. Zo zien we beige terugkomen in (tuin)meubels en accessoires, maar ook in de tegels. Neem bijvoorbeeld de GeoCeramica® Landstone serie. Deze tegel, met een mooie kalk-zandsteen uitstraling, is eenvoudig te integreren in elke tuin. Dankzij de CeraVision® variant voor binnen kan deze ook naadloos worden doorgetrokken naar de binnenruimte. 

Duurzaamheid en innovatie met GeoCeramica®

Duurzaamheid staat centraal in de tuintrends van 2024, en een van de meest opvallende innovaties op dit gebied is het gebruik van GeoCeramica®. Deze geavanceerde tegels combineren de luxe uitstraling van keramiek met de duurzaamheid van CO2-arm geproduceerd beton. GeoCeramica® tegels zijn verkrijgbaar in talloze designs en formaten tot wel 100x100cm. Neem de nieuwe serie Old Dutch bijvoorbeeld. Deze unieke betonlook vertegenwoordigt het mooiste van de Nederlandse seizoenen, zoals de terracottakleuren van de herfst. Naast de unieke designs is GeoCeramica® bestand tegen alle weersomstandigheden, UV-straling en slijtage. Kortom, de ideale tegel voor moderne tuinontwerpen die stijl en functionaliteit combineren met een lage CO2-voetprint.

Groen en biodiversiteit: terug naar de natuur

Een andere belangrijke trend die we zien is de focus op groen en biodiversiteit in de tuin. Hoveniers en particulieren worden aangemoedigd om meer planten, bloemen en bomen toe te voegen aan hun buitenruimtes. Dit om de biodiversiteit te bevorderen en een gezonde leefomgeving te creëren voor insecten en dieren. Verticale tuinen, bloemenweiden en moestuinen zijn populaire keuzes voor tuinliefhebbers die graag een positieve impact hebben op het milieu. Daarbij dient ook gelet te worden op de perfecte balans tussen groen en functionaliteit in de vorm van bestrating. MBI biedt diverse open bestratingsoplossingen die hier perfect bij aansluiten. De trend van grasbetontegels heeft hiermee definitief zijn intrede gedaan in de Nederlandse tuinen.

Kortom, de woon- en tuintrends van 2024 beloven een opwindende mix van innovatie, duurzaamheid en natuurlijke schoonheid. Van naadloze tuinontwerpen tot geavanceerde materialen zoals GeoCeramica®, de mogelijkheden voor het creëren van een prachtige en functionele leefruimte zijn eindeloos. Vind GeoCeramica® en andere innovatieve tuinbestrating op www.mbituin.nl 

Meer binnen de rubriek Diversiteit, lifestyle en mode