Rli brengt advies uit over ‘Agrarisch ondernemen met waardering’

23 NOV 2021 14:08 | Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur

Rli brengt advies uit over ‘Agrarisch ondernemen met waardering’

Donderdag 2 december 2021 brengt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) zijn advies ‘Agrarisch ondernemen met waardering’ uit. De landbouw in Nederland moet verduurzamen. Dit vergt een transitie die forse impact heeft op de bedrijfsvoering van boeren.

Het advies vertrekt bij de persoonlijke verhalen en toekomstbeelden van individuele boeren. Welke kansen zien zij en waar lopen zij tegenaan? Het advies zoekt het antwoord op de vraag welk overheidsbeleid boerenondernemers helpt, om binnen de duurzaamheidsgrenzen, hun toekomst vorm te geven. De raad doet daartoe vijf aanbevelingen. Het advies wordt op 2 december 2021 aangeboden aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten.

Lees meer over het advies ‘Agrarisch ondernemen met waardering’

Interviewverzoeken en embargo

Mocht u aandacht willen besteden aan het advies, dan kunt u een interviewafspraak aanvragen met de voorzitter van de Rli, Jan Jaap de Graeff of Krijn Poppe, de voorzitter van de commissie die het advies heeft voorbereid via miep.eisner@rli.nl. Bij belangstelling kunt u voorinzage krijgen. Op publiceren rust een embargo tot 2 december 2021, 00:00 uur.

Noot voor de redactie / niet voor publicatie Voor het aanvragen van interviews kunt u contact opnemen met Miep Eisner, communicatieadviseur, miep.eisner@rli.nl 0615369339. Voor meer informatie over het advies kunt u contact opnemen met Nicole van Buren, projectleider, nicole.vanburen@rli.nl of 06 10172005. Op 2 december om 00:00 uur volgt een persbericht met meer informatie over het advies. U kunt het persbericht en advies dan downloaden via www.rli.nl Volg ons op Twitter @raadrli en twitter mee met #BoerenMetWaardering Over de Rli De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is een onafhankelijke adviesraad voor regering en parlement. De raad adviseert gevraagd en ongevraagd over hoofdlijnen van beleid op het gebied van duurzame ontwikkeling van de leefomgeving en infrastructuur. De raad behandelt met name strategische maatschappelijke vraagstukken van ruimtelijke inrichting en economie, wonen, milieu, voedsel en grondstoffen, natuur, landbouw, mobiliteit en veiligheid. Voorzitter is ir. J.J. (Jan Jaap) de Graeff. www.rli.nl

Meer binnen deze rubriek