Persuitnodiging: starters in gesprek over woningnood in Drenthe

24 OKT 2022 12:59 | Vereniging Eigen Huis

PERSUITNODIGING

ASSEN - Koopstarters maken nauwelijks kans op een betaalbare koopwoning, zo ook in de provincie Drenthe. Vereniging Eigen Huis komt op voor deze jonge woningzoekenden door de politiek op te roepen om betaalbare starterswoningen te bouwen en ervoor te zorgen dat zij de stem van starters horen. Dat laatste doet de vereniging in de vorm van een baksteenberaad. Starters gaan hierbij in gesprek met lokale politici, bouwers, makelaars en geldverstrekkers over de wooncrisis in hun regio. De komende maanden wordt in elke provincie een baksteenberaad georganiseerd, het vijfde beraad is in Assen. Alle input wordt overhandigd aan woonminister Hugo de Jonge in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023.

Op maandag 31 oktober aanstaande is Vereniging Eigen Huis met het baksteenberaad in Assen. Dit startersberaad vindt plaats in het Drents Museum in Assen van 19.30 tot 21.00 uur. Onder leiding van Marcel Bamberg gaan politici, starters, bewoners en andere partijen met elkaar in dialoog over de hoge woningnood in Drenthe met als doel om tot mogelijke oplossingen te komen.

Vereniging Eigen Huis nodigt u van harte uit om het baksteenberaad voor koopstarters in Assen bij te wonen.

Starters kunnen zich voor het evenement aanmelden via: baksteenberaad@eigenhuis.nl

In actie voor starters

Vereniging Eigen Huis voert actie voor betaalbare woningen voor starters. De baksteenberaden zijn daarvan een onderdeel, waarvan de eerste editie werd afgetrapt op Lowlands. De tweede editie vond plaats in Groningen, de derde in Eindhoven en de vierde in Almere. Daarnaast houdt Vereniging Eigen Huis een petitie waarin zij minister De Jonge oproept tot het jaarlijks bouwen van 10.000 starterswoningen voor maximaal 260.000 euro.

Club WOWW

Samen met Lowlands is Vereniging Eigen Huis ook het initiatief Club WOWW (Wonen om te Wonen Woningen) gestart om starters een kans te geven op een betaalbare nieuwbouwwoning. Door met gemeenten, projectontwikkelaars en geldverstrekker een stuk grond beschikbaar te stellen om deze woningen op te realiseren. Starters kunnen zich hiervoor tot eind oktober inschrijven.

Wilt u het Baksteenberaad als journalist bijwonen? Dan kunt u zich opgeven bij woordvoerder Valeska Hovener via v.hovener@eigenhuis.nl of 0640846655. Wanneer: Maandag 31 oktober. Waar: Drents Museum. Zaal: Bar Brasserie Pingo. Adres: Brink 1, te Assen. Tijd: Van 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot 21.00 uur. Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis helpt haar 800.000 leden bij de aankoop, verkoop, verduurzaming en betaalbaarheid van hun woning of VvE. De vereniging komt op voor de positie van starters op de woningmarkt en mensen die een eigen huis bezitten. Samen staan we sterker.

Meer binnen deze rubriek