Stevige onweersbuien op komst

09 JUL 2024 13:44 | Weeronline

Het is vandaag broeierig warm en dit gaat gepaard met de nodige onstabiliteit. In de loop van de middag trekken stevige buien over het land. Lokaal kunnen de buien stevig uitpakken met zware windstoten, hagel, stevig onweer en veel regen in een korte tijd. Gedurende de avond trekken de buien noordwaarts. Rond middernacht trekken de laatste buien via Groningen het land uit.

Aan het begin van de middag is het op de meeste plaatsen droog met een mix van wolken en zon. Met maxima van 25 tot 30 graden is het broeierig warm. Boven het noordwesten van Frankrijk ontstaan aan het begin van de middag de eerste buien. Gedurende de middag trekken deze richting Nederland en aan het einde van de middag trekken de buien via het zuidwesten ons land binnen.

Kans op zware windstoten

De buien kunnen regionaal flink wat overlast veroorzaken. Er zijn zware windstoten mogelijk van 75 tot 100 km/uur. Lokaal zijn uitschieters boven de 100 km/uur niet uitgesloten. Ook is grote hagel (2-4 cm) en veel regen in korte tijd mogelijk. Lokaal kan 20 tot 40 millimeter regen vallen en wateroverlast behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Bovendien hebben de zuidelijke regio's al vakantie. Buitenactiviteiten kunnen echter gevaarlijk zijn. Vooral open wateren kunnen beter vermeden worden.

In ons live-blog zijn alle updates de komende uren te volgen: https://www.weeronline.nl/nieuws/9-7-2024-live-blog-stevige-buien-trekken-over-het-land

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws