Slachtofferhulp Nederland heeft in het eerste half jaar van 2023 ruim 9000 meldingen gekregen van slachtoffers die te maken kregen met (online) bedreigingen. Vorig jaar waren er meldingen van ruim 20.000 slachtoffers. De bedreigingen treffen daarmee niet alleen personen met een publieke functie zoals politici en journalisten, maar een veel bredere groep Nederlanders.
De impact van online bedreigingen;
Rosa Jansen, bestuursvoorzitter van Slachtofferhulp Nederland:
“Het is van groot belang om bewustzijn te creëren over de ernstige gevolgen van online bedreigingen en om slachtoffers de nodige ondersteuning te bieden. We hebben bij Sigrid Kaag gezien hoeveel impact online bedreigingen kunnen hebben. Helaas heeft een veel grotere groep Nederlanders hiermee te maken. En we zien slechts het topje van de ijsberg en ik vrees dat het einde nog niet in zicht is. We leven in een scherpe tijd.”
Wat doet Slachtofferhulp Nederland?
Campagne
Vandaag start de campagne ‘Elke stap een overwinning’. Met deze campagne laat Slachtofferhulp Nederland zien welke stappen een slachtoffer kan nemen op weg naar herstel van hetgeen hem/haar is overkomen. Voor meer informatie; https://www.slachtofferhulp.nl/elke-stap-een-overwinning/
Over Slachtofferhulp Nederland
Elk slachtoffer van een strafbaar feit, verkeersongeval of ramp verdient de beste hulp. Jaarlijks helpen we honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden om hun leven weer op te pakken na zo'n ingrijpende gebeurtenis. We bieden psychosociale hulp, begeleiden in het strafproces en helpen bij het aanvragen van schadevergoeding. We helpen slachtoffers om de nodige stappen in kaart te brengen. En delen advies en expertise om ze te nemen. Dat doen we online en live, landelijk en dichtbij. Ook familie, vrienden en professionals ondersteunen wij bij het helpen van slachtoffers.
Dit is een origineel bericht van Slachtofferhulp Nederland
Ga naar alle berichten van deze organisatie.