NCV steunt Europees duurzaamheidsinitiatief ‘Commit for our planet’

14 DEC 2022 15:01 | Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV)

Cosmetics Europe, de Europese vereniging van cosmeticafabrikanten, lanceerde vorige week ‘Commit for Our Planet', een duurzaamheidsinitiatief gericht op de gehele Europese cosmetica-industrie. Het doel: de krachten bundelen om de ecologische voetafdruk van de cosmetica-industrie in Europa te verkleinen. In Nederland steunt de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) dit initiatief als partner, samen met deelnemende pioniersbedrijven. De NCV is trots op al haar leden die zich inzetten voor duurzaamheid. En in het bijzonder op de bedrijven die zich bij dit initiatief hebben aangesloten: Unilever, Beiersdorf, Henkel, L’Oréal, Coty, Colgate Palmolive, LVMH en ook het Nederlandse bedrijf Keune Haircosmetics. Dit laatst genoemde bedrijf gaf tijdens de lancering als pionier een presentatie.

Veel cosmeticafabrikanten zijn al zeer actief met hun eigen duurzaamheidsmaatregelen. Maar zoals we allemaal weten, bereiken we samen meer. Met ’Commit for Our Planet’ moedigt Cosmetics Europe alle cosmeticafabrikanten aan om deel te nemen aan het vrijwillige initiatief.

 "Hoewel veel bedrijven in de cosmetica- en persoonlijke verzorgingssector op eigen kracht al aanzienlijke vooruitgang boeken op milieugebied, wil ‘Commit for Our Planet’ de lat voor duurzaamheid in de hele sector nog hoger leggen, door gezamenlijk de inspanningen op te voeren en te versterken", aldus John Chave, directeur-generaal van Cosmetics Europe. Met dit initiatief moedigt Cosmetics Europe alle cosmeticafabrikanten aan om zich in te zetten voor onze planeet en zo hun engagement te bundelen. Of het nu een groot, middelgroot of klein bedrijf is – ‘Commit for Our Planet’ is een duurzaamheidsinitiatief voor alle bedrijven in de cosmetica-industrie. 

Het initiatief is gericht op drie hoofdthema's; klimaat, verpakking en natuur. Deze thema’s staan centraal in de activiteiten van cosmeticabedrijven. Zo kan de industrie de meeste vooruitgang boeken bij het optimaliseren van duurzame productie. In de toekomst zal Cosmetics Europe zijn duurzaamheidscommitments voortdurend herzien en versterken om tegemoet te komen aan de veranderende maatschappelijke eisen en planetaire behoeften. 

Via dit initiatief zullen Cosmetics Europe en de NCV tools en begeleiding bieden om bedrijven te helpen hun duurzaamheidscommitments na te komen. De NCV is van plan jaarlijks, samen met Cosmetics Europe, verslag uit te brengen over de vooruitgang van de industrie en de positieve gevolgen voor het milieu.

Een ieder gebruikt cosmetica en vaak meer producten dan men denkt. Het gaat om alle producten voor de persoonlijke verzorging, zoals zeep, shampoo, deodorant, zonnecosmetica, geuren en tandpasta. Deze producten dragen bij aan onze hygiëne, verzorging, schoonheid, zelfvertrouwen én welzijn. De NCV is de branchevereniging van fabrikanten, importeurs en merkhouders van cosmetica. De NCV streeft met haar leden naar het creëren van een positief klimaat voor duurzame groei van de Nederlandse cosmetica-industrie.

Meer binnen de rubriek Haar en beauty