BOLOGNA, Italië, 27 februari 2025 /PRNewswire/ -- Een gezond én overheerlijk dessert? Te mooi om waar te zijn? Niet meer. Met de groeiende vraag naar plantaardige producten ontstaan nieuwe mogelijkheden in alle categorieën, ook voor desserts en ijs. Volgens IndustryARC[1] zal de wereldwijde markt van plantaardige zuivelalternatieven tegen 2030 naar verwachting pieken op $28 miljard, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,7%.
"De toenemende vraag naar gezondere en duurzamere voeding versnelt de opkomst van plantaardige, zuivelvrije producten. We verwachten dat zuivelvrij ijs het snelst groeiende segment binnen zuivelvervangers wordt, mede door de groeiende populariteit van plantaardige dranken, kazen en yoghurts. Sinds de jaren '90 combineren we de traditionele Italiaanse gelato met innovatieve smaken. Zo bieden we een breed assortiment met variatie als sleutelwoord: verschillende formaten, smaken en zelfs een optie zonder toegevoegde suiker," zegt Filippo Taveri, Internationale marketingmanager van Valsoia.
Valsoia blijft aantonen dat plantaardige voeding zowel heerlijk als voedzaam is - een belofte die we al decennia waarmaken. Nu het gelato-seizoen eraan komt, lanceert het bedrijf een communicatiecampagne in de belangrijkste Europese markten. Met het doel om consumenten uit te nodigen nieuwe plantaardige producten te ontdekken, in lijn met de missie van het bedrijf: "Explore What's Good for You."
Minder suiker, meer smaak
Valsoia's nieuwste plantaardige gelato-innovaties zijn binnenkort verkrijgbaar in Spanje, Nederland, Zweden, de Baltische staten, Tsjechië en andere markten.
Eerst een echte marktinnovatie: Aardbei- en Mango Gelato Cups zonder toegevoegde suiker. Deze fruitcups, op basis van rijst en kokos, bieden een frisse, pure fruitsmaak en bevatten slechts 72 kcal per cup - de ideale snack voor elk moment. Als eerbetoon aan het Italiaanse erfgoed introduceert Valsoia een nieuwe lijn gelato Pints op basis van haver: Lemon Cake Gelato met Siciliaanse citroen, Stracciatella Gelato met chocoladeschilfers, en Pistachio Gelato, die de perfecte balans tussen zoet en hartig biedt.
Deze innovaties verrijken Valsoia's uitgebreide assortiment handijsjes, waaronder gelato sticks met een krokant laagje chocola, ijshoorntjes en ijs-sandwiches. Alle gelato's worden geproduceerd in een speciale 100% zuivelvrije faciliteit in Italië, waardoor kruisbesmetting wordt voorkomen en de hoogste kwaliteitsnormen gewaarborgd zijn.
Verder dan Gelato
Valsoia's ambitie om voorop te lopen in plantaardige innovatie strekt zich ook uit naar andere voedingscategorieën. Met een focus op dranken heeft Valsoia onlangs een Barista Line van plantaardige dranken toegevoegd, ontwikkeld in samenwerking met Italiaanse barista's, en die al in meer dan 10.000 Italiaanse bars worden geserveerd.
Valsoia blijft inspelen op de behoeften van consumenten met een assortiment dat heerlijk is en gezonde, suikerarme varianten biedt. Door voortdurende innovaties en nieuwe lanceringen blijven consumenten nieuwe plantaardige producten ontdekken.
Foto -
CONTACT: Valsoia Marketingteam, mktg.web@valsoia.com
Dit is een origineel bericht van PR Newswire
Ga naar alle berichten van deze organisatie.