'Heerlijk buitenweer bij begin Floriade'

13 APR 2022 10:57 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Jaco van Wezel, Weeronline, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Zijne Majesteit de Koning opent Floriade Expo 2022 | ANP

De Floriade begint donderdag met florissant weer. De zon schijnt flink en het wordt 18 graden. Het weerbeeld ziet er tijdens de eerste dagen van de Floriade sowieso goed uit. Het blijft droog en de temperaturen zijn prima om lekker buiten te vertoeven. Vooral in het paasweekend is het zonnig.

Het weerbeeld ziet er de eerste dagen goed uit om lekker buiten te vertoeven. De zon schijnt flink en het blijft droog in Almere. Bij de opening op donderdag wordt het 18 graden, de dagen daarna ligt het kwik tussen 16 en 18 graden.

Start buitenseizoen

Het is de komende tijd niet alleen heerlijk weer om naar de Floriade te gaan, het is sowieso lekker buitenweer. Het blijft over het algemeen droog en de zon schijnt flink. De temperatuur ligt de komende (paas)dagen veelal tussen 14 en 19 graden. Het is dan ook prima weer voor bijvoorbeeld een bezoek aan de Keukenhof of een andere buitenactiviteit bij jou in de buurt.

Ook is het prima weer om te fietsen en wandelen, maar ook om op een terrasje of in eigen tuin of op balkon van het aangename lenteweer te genieten. Let wel al op de zonkracht. De zonkracht is 4 en dat betekent dat de onbeschermde huid na ongeveer een half uur kan verbranden. Smeer je dan ook goed in en geniet van het aangename aprilweer.

Jaco van Wezel is meteoroloog, woordvoerder en manager Content & PR, Weeronline.

Meer binnen de rubriek Meteorologie