Lyceo verkrijgt onafhankelijke kwaliteitserkenning met LVSi-keurmerk

19 SEP 2024 15:40 | APS - Eenmaligen

Vandaag maakt Studiebegeleidingsinstituut Lyceo bekend het  LVSi-keurmerk te hebben behaald', een belangrijke erkenning voor kwaliteit in het aanvullend onderwijs. Dit keurmerk is ontwikkeld door het Keurmerkinstituut in opdracht van de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSi). 

Op de vestiging van Lyceo in Oegstgeest werd het eerste certificaat uitgereikt.

Sinds de oprichting in 2012 is Lyceo volop in beweging. Lyceo blijft zich continu professionaliseren en stelt hoge kwaliteitseisen aan de ontwikkeling van haar medewerkers, methodes en materialen. Zo heeft alle begeleiding een wetenschappelijke basis. De LVSi heeft het voor Lyceo mogelijk gemaakt om deze kwaliteit ook door een onafhankelijke certificerings- en keuringsinstelling te laten toetsen en te waarborgen, zodat het zich kan blijven meten aan de normen die de onderwijssector stelt aan aanvullend onderwijs.    

Het LVSi-keurmerk is een instrument dat niet alleen de kwaliteit en betrouwbaarheid van studiebegeleidingsinstituten borgt, maar ook de continuïteit, veiligheidseisen, adequate bedrijfsvoering en het maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de Richtlijnen Aanvullend Onderwijs van juni 2023, opgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), wordt het belang van het keurmerk benadrukt: ‘Zorg dat de extra ondersteuning of begeleiding, in de vorm van aanvullend onderwijs, aansluit bij de reguliere lesstof en van goede kwaliteit is. Dit geldt in het bijzonder wanneer er binnen de school gewerkt wordt met externe partijen voor aanvullend onderwijs.’ Het LVSi-keurmerk biedt scholen en ouders zekerheid bij het vinden van betrouwbare onderwijsondersteuners voor aanvullend onderwijs. 

Toen in juni 2022 Dennis Wiersma, de toenmalige minister van Primair- en Voortgezet Onderwijs, aankondigde kwaliteitseisen te willen stellen aan aanvullend onderwijs en daar een keurmerk aan te verbinden, heeft Lyceo dat initiatief direct omarmd. Met het behalen van het LVSi-keurmerk blijft Lyceo haar missie voortzetten: leerlingen alle ondersteuning bieden voor een bloeiende schooltijd. 

Meer binnen de rubriek Onderwijs