'Met elektrische fiets als alternatief voor ov blijven stad en platteland verbonden'

13 APR 2023 08:30 | Enviolo

Dit is een expertquote van Billy van den Ende, Director of Brand Experience, Enviolo

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Weinig openbaar vervoer, maar de meeste plattelanders vinden dat prima

Niet alle plattelanders zien het als een probleem dat het openbaar vervoeraanbod krimpt, blijkt uit een onderzoek van Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. Deze constatering mag niet als een verrassing komen, ook de plattelander is door de komst van technologie onafhankelijker en zelfredzamer geworden. Er zijn genoeg alternatieven voor het gebruik van het ov.

Lokale overheden moeten inzetten op efficiënte ov-planning, slim gelokaliseerde P+R-plekken, oplaadpunten en deelmobiliteit. Met een extra focus op het creëren van veilige, slimme en goed verlichte fietspaden. Dit stimuleert mensen om sneller de elektrische fiets te pakken. Langere afstanden kunnen tegenwoordig op een snelle, groene en gezonde manier uitstekend overbrugd worden. Nu is het moment om de brug te slaan tussen stad en platteland met de e-bike als het paard van de 21ste eeuw.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Enviolo

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek