CV De Weggooiers winnen 'met un likkie voorsprong' Kies Je Kraker 2024!

09 FEB 2024 16:50 | Omroep Brabant

De Oosterhoutse CV De Weggooiers is de winnaar van Kies Je Kraker van Omroep Brabant. Het publiek vond 'Nog un likkie' het beste carnavalsliedje van het jaar. De jaarlijkse verkiezing was dit jaar populairder dan ooit en had een recordaantal stemmen. 

Het was de spannendste editie van Kies Je Kraker in de geschiedenis van de wedstrijd. De laatste 48 uur van de verkiezing was het continue stuivertje wisselen tussen De Weggooiers en de nummer twee Veul Gère. Het verschil was uiteindelijk een krankzinnig aantal van maar 3 stemmen. Voor De Weggooiers uit Oosterhout was het hun eerste deelname aan Kies Je Kraker. Veul Gère won de wedstrijd al eens in 2019 met de hit 'Stripke veur'.

De felbegeerde trofee werd ook dit jaar weer tijdens 3 Uurkes Vurraf uitgereikt door presentator Jordy Graat. Aansluitend zong een uitzinnig CV De Weggooiers de kraker van het jaar. 

De top 5 staat traditioneel op alfabetische volgorde in de 'gouden zone'. Hieronder de uitslag zoals het publiek gestemd heeft: 

1. CV De Weggooiers - Nog un likkie!

2. Veul Gère - Vrij dáánse (we doen de hoempapa)

3. Zanger Jim ft. MC Feestfok - Bang voor water

4. De Gospelpompers - Zo'ne zonneblom

5. Lamme Frans - De politie (het is pas feest...)

'Nog un likkie!' ga je de komende dagen extra vaak horen in Roeptoetgat, de plek waar alles van Omroep Brabant samen komt. Check het liedje bijvoorbeeld op dweilradio, in de samenvattingen op tv of online op omroepbrabant.nl/roeptoetgat! Je kunt via de website luisteren, maar ook via de ether. West-Brabant FM 91.0, Midden-Brabant FM 91.9, Noordoost-Brabant FM 95.8 en Zuidoost-Brabant FM 87.6. De uiteindelijke ranglijst is terug te vinden op omroepbrabant.nl/kiesjekraker.

Meer binnen de rubriek Entertainment