VEH raadt na-isoleren van spouwmuren af

19 APR 2021 14:40 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Jan Roelof Hoving, Vereniging Eigen Huis, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Verruiming budget door populariteit isolatiemaatregelen | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Sinds 1 november 2020 hebben 21.536 woningeigenaren en 277 VvE’s een aanvraag gedaan via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). De overheid verruimt het budget voor energiebesparing met 70 miljoen euro naar een totaal van 150 miljoen euro. Verduurzamingsmaatregelen zijn dan ook populair bij huiseigenaren en bij bedrijven.

Wij waarschuwen voor de veelvoorkomende aanbiedingen van isolatiebedrijven om al eerder geïsoleerde spouwmuren ‘na te isoleren’. Het effect van na-isolatie is slechts heel beperkt. Daarnaast kan na-isolatie problemen opleveren wanneer vooraf geen gedegen onderzoek is gedaan naar de bestaande situatie en het isolatiemateriaal. Het geld kan bijna altijd effectiever worden besteed aan het isoleren van andere delen van de woning en het dichten van kieren. Wie zijn huis tóch extra wil na-isoleren adviseren wij alleen in zee te gaan met een gecertificeerd bedrijf.

Meer binnen de rubriek Isolatie