Makelaars Vastgoedpro en VBO ontvangen als eerste Europese erkenning

10 MEI 2023 08:29 | VBO

Vanaf juni kunnen makelaars die aangesloten zijn bij Vastgoedpro en VBO het MMCEPI-certificaat ontvangen. Deze Europese erkenning wordt voor het eerst in Nederland uitgereikt.

Makelen volgens Europese standaard

Als lid van CEPI – De Europese koepelorganisatie van de makelaardij – mogen zowel Vastgoedpro als VBO de aangesloten makelaars het Europese certificaat aanbieden. Met dit certificaat kan de makelaar aantonen dat hij lid is van een organisatie die voldoet aan de standaard die het Europese CEPI stelt. Daarnaast is deze erkenning alleen beschikbaar voor verenigingsmakelaars in Nederland die voldoen aan de kwaliteitsnormen die hun vereniging stelt, zoals het bewijzen van bepaalde beroepscompetenties en kennis van het vak, en zaken zoals het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Uitreiking certificaat

Vastgoedpro reikt de eerste certificaten uit tijdens de  Algemene Ledenvergadering (ALV) op 6 juni aanstaande. Om het certificaat te mogen voeren is vereist dat je als makelaar aan alle lidmaatschapsvoorwaarden en permanente educatienormen van de verenigingen voldoet, en dat je de statuten en gedragscode van CEPI naleeft.

Over CEPI

CEPI (Confédération européenne de l'immobilier) is een in Brussel gevestigde internationale vereniging. Leden zijn in Europa gevestigde nationale verenigingen die makelaars en vastgoedbeheerders vertegenwoordigen. CEPI heeft tot doel de normen in de vastgoedberoepen te verhogen en te bevorderen, zodat makelaardij in onroerend goed en vastgoedbeheer wordt uitgevoerd door gekwalificeerde professionals met hoge ethische normen.

 

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed