6 Amsterdamse jongeren ontvangen ScienceMakers Award 2022 (rectificatie ivm foto)

20 SEP 2022 22:17 | Platform Talent voor Technologie

- Onder embargo tot woensdag 21 september, 9 uur -

6 leerlingen uit Amsterdam ontvangen vandaag de ScienceMakers Award 2022. Deze award krijgen ze vanwege hun prestatie op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De huldiging vindt plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. De awards worden overhandigd door PSV-spelers Sávio Moreira da Oliveira & André Ramalho en presentator Dennis Weening.

Gedurende het hele schooljaar vinden diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats, zowel in nationaal als internationaal. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.

Meer over de winnende projecten:

> In zijn laatste jaar op het 4e Gymnasium in Amsterdam schreef Sjoerd Versteegh het profielwerkstuk “Componistenclassificatie”. Hij won hiermee de Van Melsenprijs, de Jan Kommandeurprijs en de KNAW Onderwijsprijs. 

>  Het team van Luce Estoppeij en Prothoma Das – leerlingen van het Damstede Lyceum in Amsterdam – bedacht een oplossing om besmetting met het “tick-borne encephalitis” (TBE-) virus tegen te gaan. Met hun idee, waarmee ze zich hebben gericht tot kinderen, wonnen ze de hoofdprijs bij de wedstrijd Viruskenner binnen de categorie “Creativiteit”. 

> Titus Nartey, Lisa Mertens en Thomas te Poele – leerlingen van het Calandlyceum in Amsterdam – wisten met hun idee om bodemwater te ontzilten de vwo-opdracht én de creativiteitsprijs van de Bouwend Nederland Innovatieprijs te winnen.

De organisatie van ScienceMakers is in handen van hét jongeren en technologie netwerk Jet-Net, onderdeel van het Platform Talent voor Technologie.

Sjoerd Versteegh

Bouwend Nederland Innovatieprijs 

Thomas te Poele, Titus Nartey en Lisa Mertens (rechtenvrij te gebruiken)

Meer binnen deze rubriek