'Zeer warm slot 4Daagse Nijmegen'

17 JUL 2024 11:02 | Weeronline

De 4Daagse is in volle gang en de komende dagen is het volop zomer. Donderdag is het droog, vrij zonnig en zomers warm met temperaturen van 26 graden. Vrijdag kan het 30 graden worden en is het zonovergoten. Deelnemers en toeschouwers moeten dan ook veel drinken en goed smeren.

Op deze woensdag, de dag van Wijchen, komt lokaal een bui voor, maar vaak is het droog en vanmiddag breekt de zon regelmatig door. De temperatuur stijgt naar 23 graden en waait een matige westenwind.

Warme etappe over de Zevenheuvelen

Als de deelnemers morgenvroeg beginnen aan de derde wandeldag naar de Zevenheuvelen is het droog. Hier en daar komen mistbanken voor en de zonsopkomst zal er dan ook zeer fraai uitzien. Om 6:00 uur is het een graad of 13.

De zon is ook overdag van de partij, maar er zijn ook sluierwolken en in de middag verschijnen stapelwolken. Er staat maar weinig wind en het wordt zomers warm met temperaturen tot 26 graden.

Zonovergoten en tropisch

Vrijdag is de vierde en laatste wandeldag met als aankomst op de Via Gladiola. Het wordt een zeer warme etappe met uitbundige zonneschijn en hele hoge temperaturen. Het kwik stijgt naar 29 graden, maar in de binnenstad van Nijmegen kan het zelfs tropisch warm zijn. 

Ga je naar de Via Gladiola dan is het één groot feest en vergeten de deelnemers de blaren en spierpijn. Drink niet alleen voldoende, maar smeer je ook goed in. De zonkracht is 6 en dat betekent dat de onbeschermde huid met een kwartier kan verbranden.

Het online artikel: https://www.weeronline.nl/nieuws/17-7-2024-weer-4daagse-nijmegen

Meer binnen de rubriek Sport